Dynamic Solvent s.r.o.

#7113Odkoupení pohledávek

26.06.2015, před 10 lety

DANA SOOSOVA

Dobry den, taky mam spatne zkusenosti s firmou Dynamic Solvent, s.r.o., citim se podvedena, jako i nekolik klientu prede mnou. Firma mi nabidla odkoupeni pohledavek s prislibem ze dne 16.01.2015, ze odkupni cenu zaplati do konce ledna 2015. Pri podepisovani smlouvy jsem rekla panu D. F., ze ve smlouve se pise o postoupeni pohledavky, nikoli o odkoupeni. On me na to rekl, ze to se mysli odkoupeni, ale pravni vyraz je postoupeni. Zaplatila jsem predem pausalni uplatu 12 tisic Kč plus DPH. V tomhle pripade slo nejenom o podvod, ale taky o nedodrzeni ZAKONA 85/1996 Sb., KTERÝ UPRAVUJE PODMINKY PRI POSKYTOVANI PRAVNICH SLUZEB - POVINNOST MLCENLIVOSTI, protoze pan K. cetl moji mailovou komunikaci s firmou Dynamic Solvent, s.r.o. dluznikovi a taky vyzvidal u dluznika, co je moje povolani, kde bydlim a kde pracuju, dokonce jsem byla toho svedkem a cely jeho rozhovor jsem slysela. Ja jsem oslovila firmu Dynamic Slovent jako firmu, ktera odkupuje pohledavky, na co firma reagovala a nabidli me pohledavky ihned odkoupit. Stejny scenar, jako opisujou jini poskozeni na internetu a v televizi. Musite ihned prijet a podepsat smlouvu, protoze ted mame kupce, ktery potrebuje ihned investovat penize a musime to do tydne podepsat, jinak bude pozde. Kdyz jsem podepsala smlouvu a zaplatila 12 tisic Kč + DPH, tak firma zacala pohledavku vymahat od dluznika a vubec me slibenou odkupni cenu nezaplatila. Z toho duvodu jsem chtela od smlouvy odstoupit a po nekoka mailech, kdy se me z firmy nikdo neozval a neodpovidali na moje maily, me prisel mail od pana K., ze muzu odstoupit od smlouvy az po trech mesicich. Penize i pres nekolik urgenci jsem dodnes nedostala zpatky.

odkoupení pohledávek

vratit zpatky pausalni uplatu 12 tisíc Kč + DPH

10.7.2015 13:02, před 10 lety

Pokud by šlo o pouhé postoupení pohledávky, je postupník povinen zaplatit smluvenou úplatu v ujednaném termínu. Není-li ujednáno, kdy má postupník plnit, může postupitel žádat uhrazení odkupní ceny ihned.

V tomto případě se však zřejmě bude jednat o smlouvu příkazního typu, která podmiňuje uhrazení ceny úspěšným vymožením pohledávky. Charakteristickým znakem těchto smluv je výkon určité činnosti spočívající v obstarání záležitosti bez zaručeného výsledku. Taková činnost je vykonávána ve prospěch příkazce a na jeho riziko. Příkazce je povinen zaplatit odměnu, i když výsledek nenastal, ledaže byl nezdar způsoben tím, že společnost porušila své povinnosti. Hotové výdaje a účelně vynaložené náklady se hradí, i když se výsledek nedostaví. V takovém případě by ale mělo dojít k jejich vyúčtování dle skutečně odvedené činnosti. Společnost měla postupovat podle svých schopností, přičemž měla využít každého prostředku, kterého vyžadovala povaha obstarávané záležitosti.

16.10.2015 09:56, před 9 lety

Společnost nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.