Zakoupili jsme si sedadla v letadle - zájezd Marsa Egypt - hotel El fayrouz ,termín14,10-23,10
smlouva č.***, sedadla 1A a 1B z důvodů prostoru- manželky problémy a lečba zad a já po operaci obou nohou.Šok po nástupu do letadla
Manželka u okýnka musela sedět bokem a opěrka kovová byla šikmo a já měl na místo na nohy připevněný kus umělé hmoty jako koš
Celý den jsme medikamentozně překonávali obtíže po cestě 20 let starého letadla/ kromě hrozného stavu kuchyňky
Za odměnu asi 30 zájezdů s Vaší cestovkou- poku nebude uznána reklamace
-do čekáren ordinací umístíme varování před Vašimi službami-
-ztráta cca 15 rodin klientů a přechod k Fischerovi a Čedoku
MUDr Bouchal Ivan ***
Vrácení poplatku za " premiová sedadla" 1440,
Cestovní kancelář je povinna zařídit cestu do destinace i zpátky. Jestliže spotřebitel měl speciální požadavky na místo v letadle, které předem byly ujednány se společností, je společnost povinna zajistit spotřebiteli místo v letadle v souladu se smlouvou. V opačném případě by se jednalo o vadu zájezdu, kterou je možné reklamovat.
Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů. Pokud reklamaci zamítne, můžete reklamaci rozporovat.
Spotřebitel by případně mohl podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytla.
Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom zásadně 30 dní. Jediná výjimka je v situaci, kdy se podnikatel se spotřebitelem výslovně dohodne na delší reklamační lhůtě. Tato lhůta se dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR (viz sp. zn. 33 Cdo 3228/2009) vztahuje také na povinnost prodávajícího informovat spotřebitele o vyřízení reklamace.