RegioJet a.s.

#71502Nepřehledné informace ohledně psa které platí jednou tak a jednou tak a propadla jízdenka

2 měsíce 24 dnů 2 hodiny

31.10.2023, před rokem

Martina Jetmarová

Jeli jsme z Pardubic do Olomouce se štěnětem cestou tam nás pustili na zpět jsme nebyli puštění v pozdních hodinách s malou dcerou do vlaku musela jsem si koupít lístek od ČSD i když mě posádka tvrdila že nám vrátí peníze na pobočce která byla zavřená.je zajímavé že na jiných linkách může být pes bez přepravky a na jiných trasách ne.. trošku zvláštní předpisy opravdu děkuji Regio jet za krásný zážitek kdybychom neměli peníze na úctě tak jsme bezdomovci v Olomouci.

Vrátit peníze plus co jsem zaplatili na více

1.11.2023 08:04, před rokem

Bezplatně lze drobné domácí a jiné zvíře přepravit ve spojích kategorie RJ. V takovém případě by mělo být zvíře uzavřeno v kleci, koši nebo jiné vhodné schránce s nepropustným dnem po celou dobu jízdy a nemělo by být ostatním cestujícím na obtíž.

U spojů kategorie R drobná a malá zvířata ve schránce o rozměru spoluzavazadla cestují zdarma. U linky R8 a R23 je možné přepravovat psa bez uzavíratelné schránky s nasazeným náhubkem a vodítkem za poplatek 30 Kč. Psa na vodítku převeze společnost pouze v tarifní třídě Low cost (2. tř.).

Výjimkou z výše uvedeného jsou služební, vodicí a asistenční psy (náležitě označené a s průkazem) doprovázející osobu s průkazem ZTP, ZTP/P či cvičitele. Jejich přeprava je zdarma a dostupná ve všech tarifních třídách.

Více informací nalezne spotřebitel zde: https://regiojet.cz/nase-jizdenky/preprava-zavazadel-a-zvirat

Pokud spotřebitel splnil výše uvedené podmínky a zvíře mělo být přepravováno bezplatně, ačkoliv tomu tak nebylo, má právo požadovat vrácení zaplacené částky navíc.

Pokud navíc zaměstnanec společnosti přislíbil spotřebiteli navrácení poplatku za psa na pobočce společnosti, je takové jednání závazné pro společnost dle § 166 občanského zákoníku.

24.1.2024 11:20, před rokem