Zahraniční obchod Temu mi posílá zásilku a jelikož je plný box (pochopitelné), tak Zásilkovna zcela nepochopitelně zvolila otevírací dobou pro mě absolutně nevhodné výdejní místo. Když zavoláte na Zásilkovnu, tak balík NEJDE přesměrovat!! Podotýkám, že balík ještě není v ČR, takže kterákoliv jiná společnost by s tím neměla problém, ale u Zásilkovny to NEJDE!! Zásilkovna Vás odkáže na odesílatele a ten zase na Zásilkovnu. Není to poprvé, kdy tohle Zásilkovna udělala. Je to jejich hobby.
Volala jsem na linku Zásilkovny - nepřesměrují. Zkoušela jsem chatbot na jejich webu - nepřesměrují, mám si na výdejní místo někoho poslat až zásilka přijde. Nechápu proč u všech ostatních společností není přesměrování balíku absolutně žádný problém, ale u Zásilkovny to nikdy nejde. Za mě nejhorší společnost v republice, která se absolutně nezajímá o své zákazníky. Jen někam hodit jejich balík a absolutně neberou ohledy na to, jak moc nevhodné výdejní místo zvolili.
Zásilka ze společnosti Temu
Přesměrování balíku na přístupné výdejní místo.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Společnost Zásilkovna na svých stránkách uvádí, že v případě, že nebude možné doručit balík do zvoleného boxu, bude spotřebiteli zaslán e-mail s odkazem na vyhledávač výdejních míst, v němž si sám spotřebitel může zvolit pobočku pro doručení. Na tuto volbu má spotřebitel několik hodin, přičemž následující pracovní den by měla být zásilka doručena na zvolené výdejní místo (více zde: https://www.zasilkovna.cz/blog/presmerovani-zasilky-z-boxu).
Domníváme se, že v tomto případě by mělo být možné výdejní místo změnit, neboť zboží ještě ani nepřišlo do ČR.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, paní Vojtová, přesměrování zásilky může prodloužit dobu dodání, proto se k tomuto řešení uchylujeme jen ve výjimečných případech. Co se týče dopravce a typu přepravy, ty vybírá odesílatel. Nemůžeme ovlivnit, jestli bude zásilka doručena na adresu nebo na výdejní místo, protože u zásilek určených na výdejní místa obdržíme pouze jméno, telefon a adresu výdejního místa, nikoliv adresu bydliště adresáta (https://www.zasilkovna.cz/blog/jak-funguje-dorucovani-zasilek-z-e-shopu-temu). Temu již pracuje na řešení do budoucna, věříme, že se to podaří co nejdříve. Nikola, tým Zásilkovny