Tesco Stores ČR a.s.

#72738Cena zboží ve slevě

2 měsíce 6 dnů 2 hodiny

07.12.2023, před rokem

Marie Bobková

Dnes 7.12 jsem koupila kuře v prodejně Skalka ve slevě za 59,9Kč/kg, ale při zaplacení mi nebyla sleva stržena a zaplatila jsem 89,9Kč/kg. To jsem zjistila až při příchodu domů. Omlouvám se jestli jsem se nepřehlédla a zbytečně vás obtěžuji. Za vaši zprávu děkuji. Marie Bobková č. karty 634009560038260998

kuře ve slevě?

vyjasnit slevy?

7.12.2023 12:12, před rokem

Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si účtenky kontrolovali co nejdříve po zaplacení, nejlépe ihned, v prostorách tomu určených.

Informace o ceně by spotřebiteli měla být sdělena zřetelně při prvním kontaktu se zbožím tak, aby měl možnost se seznámit s cenou v dostatečném předstihu před jeho koupí. Podnikatel je tudíž povinen zřetelně označit zboží cenou nebo jiným vhodným způsobem zpřístupnit informaci o ceně zboží. Může tak učinit uvedením ceny přímo na baleném výrobku, v regále, formou ceníku na viditelném a přístupném místě v bezprostřední blízkosti daného zboží.

Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

13.2.2024 14:19, před 12 měsíci