Google Inc.

#72835Reklama na Youtube

2 měsíce 3 dny 3 hodiny

10.12.2023, před rokem

Martin Foltýn

Spolecnost google i po nekolika nahlasenich ignoruje podvodne reklamy.

Jako uzivatel jsem ferovy a nevyuzivam adblock, ale plne chapu jine uzivatele, ze jej vyuzivaji.

Behem jedinehk dne jsem nahlasil google 7 reklam a to z duvodu podvodu. Ve vsech reklamach se objevuje nektery z politiku nebo reditel CEZ a podobne a lakaji na 20,30,50 tis mesicne investicni platforme.

Google tuto reklamu odmita odstranit, se pry peni v rozporu s jeho podminkami a nebo ze uz ji nemuze odstranit ze jiz neexistuje.

Na koho se obratit? Chtel bych, aby zlodeji v CR co nejmene nahrafli na falesnych investicnich platformach.

dekuji

Google Youtube

Odstraneni a kontrola reklam.

11.12.2023 13:53, před rokem

Pokud společnost neodstranila reklamu, neboť se domnívá, že není v rozporu s podmínkami společnosti, je vhodné se obrátit na dozorový orgán.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v USA), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.

Dozorovým orgánem je tedy Federal Trade Commission (https://www.ftc.gov/), přičemž podnět lze podat skrze formulář dostupný z tohoto linku - https://reportfraud.ftc.gov/.

13.2.2024 13:53, před 11 měsíci