Lidl Česká republika s.r.o.

#72876Stížnost na chování a přístup vedoucí prodejny.

11.12.2023, před rokem

Zlata Lukášková

Dne 11.12.2023 jsem chtěla v prodejně Plzeň, Folmavská ul. 3035, využít akce (kupon) sýr Parmigiano Reggiano, 200 g za nákup na 1000 Kč. Kupon jsem měla aktivovaný, nákup byl nad 1000 Kč (1700). Sýr jsem vzala v regálu, kde vedle sebe byly 2 krabičky se sýrem stejné značky a velmi podobné etikety (sýr jsem vzala z krabičky umístěné nad cedulkou s informací o akci. U pokladny mi však byl sýr v hodnotě 99 Kč naúčtován a kupon nebyl akceptován. Upozornila jsem prodavačku, že jsem sýr brala z regálu u cedulky s akcí. Pokladní zavolala vedoucí prodejny. Ta byla arogantní, sdělila, že cedulka byla jinde a že je více druhů sýrů a že nárok na výměnu sýru za správný (v rámci akce) nemám. Omluvila jsem se, že označení bylo opravdu u jiného sýra, který jsem brala. Nicméně vedoucí prodejny mi odbyla s tím, ať stoupnu znovu do fronty (5 zákazníků), znovu si vyndám veškeré zboží z košíku (plný koš v hodnotě 1700 Kč) a znovu naúčtuji všechny položky s tím, že uplatním kupon, tentokrát se správným sýrem. Bohužel jsem musela do práce a neměla jsem čas toto celé absolvovat znovu včetně čekání ve frontě. Považuji přístup vedoucí prodejny za velmi proti klientský, ještě jsem se s tak arogantním a neochotným jednáním a chováním nesetkala. V každé jiné prodejně, pokud byl problém s kupony či akcemi, vycházely prodavačky i vedoucí vstříc. Nicméně v prodejně Plzeň, Folmavská ul. 3035 dělá vedoucí prodejny ostudu všem zaměstnancům i celé společnosti Lidl.

Parmigiano Reggiano, 200 g

Uplatnění kuponu na slevu výše uvedeného sýra bez nutnosti dalšího nákupu nad 1000 Kč. Upozornění vedoucí prodejny, že slušné a vstřícné jednání by mělo být ve vztahu k zákazníkům samozřejmostí.

12.12.2023 15:42, před rokem

Prodávající je povinen dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.

13.12.2023 07:22, před rokem

Dobrý den, paní Lukášková, děkujeme Vám za upozornění. Mrzí nás, že jste se v naší prodejně setkala s takovýmto chováním ze strany naší zaměstnankyně a za tuto skutečnost se Vám omlouváme.Zákazník u nás stojí vždy na prvním místě. Chování naší zaměstnankyně nebylo vhodné a nekorespondovalo se standardy společnosti LIDL. Personál prodejny proškolíme tak, aby se situace již v budoucnosti neopakovala. Našim cílem je, abyste se při každém nákupu v prodejnách Lidl cítili příjemně. S pozdravem Lidl Česká republika v.o.s.

22.1.2024 08:25, před 12 měsíci

22.2.2024 14:35, před 11 měsíci

Spotřebitelka již nevyužila možnosti na vývoj případu reagovat. Vzhledem k příslibu společnosti ohledně prověření podnětu a proškolení svých zaměstnanců stížnost uzavíráme s dosažením dohody.