O2 Czech Republic a.s.

#73194Nemožnost řešit nefunkční služby na stálém kontaktu O2 v rámci emailu

5 měsíců 16 dnů 16 hodin

19.12.2023, před rokem

Dobrý večer,

Po několikáté řeším nekvalitu služby LTE Internetu, kdy tenkrát první stížnost na kvalitu a stabilitu asi po 1 měsíci byla uznána (to celé šlo přes D-test apod. což vedlo k řešení, ale opravdu tohle má smysl?), ale nyní po rekonfiguraci na BTS (potvrzeno slovně technikem O2, že se tam pořád něco rekonfiguruje) co dojel ke mě domů. 8.12.2023 vyměnil anténu 268 za H5 pro 5G a vše bylo ok při měření a funkční vizuálně potvrzeny parametry SINR, RSRQ, rychlost atd. cca. 1 den.

Pak se opět Nordic/Cetin vrtal v nastavení BTS v Kostelci nad Labem a díky tomu služba byla opět mizerná a Nordic/Cetin vypnul 5G a zůstalo jen 4G.

Nebohého technika O2 (je mi ho opravdu líto, protože lidsky mi to vadí, pokud z důvodu nepoužití mozku na vyšším místě ho posílají s vědomím, že nic nevyřeší) ke mě domů vyslali 3x, i s vědomím, že tady u mě doma není problém. Z toho mám pocit, že se O2 spoléhá, že mě to přestane bavit a nebudu chtít kvalitní službu?

Co mi hodně vadí, také není možné přímo komunikovat (přímá telefonní linka na konkrétní odd., email ani na webu) s někým od O2, aby se problém vyřešil rychle, protože se schovávají za polo funkční chat a pokud se v zabezpečené aplikaci MojeO2 přihlásíte a autorizujete, tak se neustále slečny za chatbotem schované (pokud máte štěstí, že to není AI robot), neustále dotazuje na citlivé osobní údaje s tvrzením, že potřebuje ověřit s kým mluví, přitom je člověk přihlášen do aplikace MojeO2.

Reklamace to samé, nejde jak by člověk předpokládal, poslat email s podklady emailem na konkrétní oddělení O2, aby se neztrácel čas. Je tohle skutečně jedna z největších telekomunikačních firem v ČR???

Opravdu ten technik se snaží z O2, ale pokud je problém jinde a to na BTS co spravuje Cetin/Nordic, tak tam nemá přístup a nemá šanci vyřešit problém.

LTE Internet HD

Přímé s dostupné kontakty pro předání podkladů k řešení problému kvality se službou, případně na reklamační odd. a vyřešit problém co trvá od 7.12.2023 Požaduji také zápis o dosavadním řešení problému od 7.12.2023 a jaká budou přijata opatření k vyřešení problému se službou a její kvalitou. Jen doufám, že opět jak u jednoho operátora neuslyším oblíbený návrh, tak dejte výpověď my s tím nic dělat nebudeme, protože se nám nechce. Rozhodně upravit aplikaci MojeO2 tak, aby po přihlášení se do ní, nepředával citlivé osobné údaje nějaké anonymizované slečně na druhé straně v nějakém chatu, protože slečně se neukazuje, že jsem přišel ze zabezpečené sekce z aplikace Moje O2.

23.12.2023 12:11, před rokem

Pokud je služba poskytována vadně, je možné ji reklamovat. Na stránkách O2 je uvedeno, že pokud porucha představuje vadu služby z důvodu na straně podnikatele, je třeba ji nahlásit nebo ji společnost musí sama objevit aby se jí zabývala.

Jestliže bude spotřebitel kromě odstranění vady služby požadovat i přiměřené snížení ceny z důvodu, že službu mohl využít jen částečně nebo vůbec, může reklamovat přímo vyúčtování za období, ve kterém se vada vyskytla, pokud už jej obdržel.

Pokud uplatňuje spotřebitel snížení ceny služby za období, za které vyúčtování dosud neobdržel, může reklamovat službu a požadovat přiměřenou slevu z ceny v budoucím vyúčtování.

Reklamaci může spotřebitel podat:
Přes O2 Chat – každý den od 8:00 do 19:00.
Osobně – v kterékoli O2 Prodejně.
Telefonicky – bezplatná linka 800 02 02 02.
Písemně – dopis s reklamací na adresu O2 Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, Za Brumlovkou 266/2, 140 22 Praha 4 - Michle.

Dále je na stránkách společnosti uvedeno, že reklamaci vyúčtování je potřeba podat do 2 měsíců ode dne doručení vyúčtování a reklamaci služby do 2 měsíců ode dne jejího vadného poskytnutí. Při pozdějším podání reklamace nebude reklamace uznána.

Na vyřízení reklamace má podnikatel kalendářní měsíc. Ve výjimečných situacích, například tehdy, když je potřeba komunikovat s dodavateli v zahraničí, se doba vyřízení může prodloužit na dva měsíce.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.

V případě, že společnost reklamaci nevyřídí či ji nevyhoví, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100 Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne. Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.

30.1.2024 07:05, před 12 měsíci

Dobrý den, je nám líto, že Vám služba nefunguje optimálně. Rádi to prověříme jak stran technického řešení, tak kolegů z reklamačního oddělení. Napište nám, prosím, na e-mail info@o2guru.cz kontaktní údaje, číslo některé ze služeb a datum narození/IČ. Tam budeme moci Váš požadavek řešit. Děkujeme za spolupráci. S pozdravem, Jakub Šupol, Guru pro Social Media, O2 Czech Republic a.s.

29.2.2024 13:53, před 11 měsíci

Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.

29.2.2024 14:27, před 11 měsíci

Petr Škarda

Tak celý případ skončil tzv. promlčením se do němoty ze strany O2:D Odeslal jsem panu Šupolovi v lednu z O2 všechny evidované dokumenty spojené s případem a první jeho odezva byla, že poslední evidence v jejich systému bylo před 6ti lety což mě opravdu přesvědčilo "zle matičko, zle Braniboři zde". Nakonec uvedený pracovník kapituloval po předložení dalšího důkazu, a to z jejich reklamačního odd., kde se předchozí případ obdobně řešil a byla přiznána finanční kompenzace (mimochodem tenkrát také jsem musel eskalovat problémy přes D-Test).
Ale po jeho kapitulaci v rámci důkazů to stejně skončilo a už žádná aktivita:/

Asi bez toho to nejde psát sem:/ No a nyní je to případ mrtvého brouka ze strany O2 s asi jejich tajným přáním, že mě to jako zákazníka přestane bavit. Takže pro pobavení všech a možná cesta ke zlepšení technické a zákaznické podpory na straně O2 se možná dočkám lepšího přístupu pokud se podělím o zkušenosti. Po těch peripetiích s problémy a výměnou HW jsem dočkal určité stabilizace, ale i poslední dobou jsou občas problémy.
Petr Skarda

5.3.2024 09:21, před 11 měsíci

Děkujeme spotřebiteli za informaci.

S ohledem na výše uvedené přeřazujeme stížnost na společnost, aby se k informaci od spotřebitele mohla vyjádřit, má-li o to zájem. Nebude-li mít zájem, prosíme o přeřazení na spotřebitele, který bude moci uzavřít a ohodnotit případ.

5.3.2024 13:14, před 11 měsíci

Dobrý den, omlouváme se za delší dobu reakce. Na Váš e-mail jsme odeslali odpověď.
S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Šupol, Guru pro Social Media, O2 Czech Republic a.s.

4.4.2024 14:13, před 10 měsíci

Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.

5.4.2024 08:55, před 10 měsíci

Petr Škarda

Děkuji za možnost skrz toto prostředí docílení vyřešení s dodavatelem. Nakonec bylo dohodnuto řešení k oboustranné spokojenosti. Co se týče formy komunikace a připomínek k funkčnosti MojeO2.Považuji tedy case za vyřešený.

5.6.2024 13:18, před 7 měsíci

S ohledem na výše uvedená vyjádření stížnost uzavíráme s dosažením dohody. Děkujeme stranám za součinnost.