Dobrý den,26.7.2015jsme v Budějovické Bille,Praha 4 Krč,koupili tyčinky Mars,Snickers atd.,celkem 12 ks a na pokladně jsme měli dostat 4 kupony na zmrzlinu do MC Donald's.Paní pokladní řekla,že žádné kupony už nemá.V letáku je ovšem napsáno,že kupon lze získat v termínu od 22.7. do 15.8.2015.Nikde není psáno,že je to jen do vyprodání zásob,proto by mě zajímalo,jak je možné,že za 4 dny od počátku akce nejsou už na prodejně kupony k dispozici.Pokladní řekla,že jich měli jen tři balíčky.Jde o klamání zákazníka.Jsme každodenní zákazníci.Děkuji za odpověd.Špačková
akce
Pokladní doklad mám.Budu mít na kupony nárok?
Pokud společnost deklaruje určitou zvláštní nabídku formou reklamního letáku (poskytnutí výhody či jinak formulované zvýhodněné podmínky nákupu po splnění tam uvedených skutečností) a zákazník podmínky této inzerované zvláštní nabídky beze zbytku naplnil, měl by je podnikatel zákazníkovi poskytnout.
V opačném případě by se mohlo jednat o nekalou obchodní praktiku. Nekalou praktikou je jednání podnikatele vůči spotřebiteli, které je v rozporu s požadavky odborné péče a je způsobilé podstatně ovlivnit jeho rozhodování tak, že může učinit obchodní rozhodnutí, které by jinak neučinil. Zejména by se mohlo jednat o klamavou obchodní praktiku dle § 5 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele.
Doporučujeme spotřebiteli pro případ, že nebude ze strany podnikatele v případě jeho oprávněného požadavku plněno, podat podnět státnímu dozorovému orgánu České obchodní inspekci pro porušení § 5 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele. Dozorový orgán může podnikateli při zjištěném porušení zákona o ochraně spotřebitele na základě provedené kontroly uložit ve správním řízení pokutu.
Společnost BILLA, spol. s r. o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.