dobrý den vyplnila jsem formulář se stavem plynoměru, doplnila fotografií přístroje. opakování mi poslali mail že stav je nepravděpodobný i když se jedná o nový plynoměr. dovolat se dva dny nelze zpátky mi nikdo nevolá. předpokládám že toto je cílené jednání v případě že po Novém roce zdraží plyn
kvalitní výpočet ceny plynu kvalitní komunikace
Pokud spotřebitelka splnila veškeré podmínky pro zohlednění odečtu v pravidelném vyúčtování, nemělo by dojít k zamítnutí odečtu společností. Spotřebitelka případně může požádat o nové posouzení věci.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Energetickém regulačním úřadu. Podání návrhu na zahájení spotřebitelského sporu nepodléhá zaplacení správního poplatku. Více informací o tomto řízení může spotřebitel nalézt zde: https://www.eru.cz/mimosoudni-reseni-sporu. Kontakty na Energetický regulační úřad je možné nalézt zde: https://www.eru.cz/kontakty.
Společnost innogy Energie, s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel však neprojevila zájem využít službu VašeStížnosti.cz k řešení sporů. Od společnosti jsme obdrželi následující vyjádření:
Veškerými reklamacemi i stížnostmi zákazníků se plně zabýváme, avšak musí být zaslány přímo na nás. Své požadavky mohou zákazníci zasílat emailem nebo takto:
nonstop zákaznická linka 800 11 33 55
SKYPE: kontaktnicentrum innogy
E-MAIL: info@innogy.cz
Osobní návštěva Zákaznického centra http://www.innogy.cz/cs/vyhledej-kontaktni-misto/
S ohledem na princip dobrovolnosti služby smírného řešení sporů jsme nuceni stížnost uzavřít.
V případě potřeby se lze také obrátit na naši bezplatnou telefonickou poradnu na čísle 299 149 009.