Lidl Česká republika s.r.o.

#73740Reklamace

2 měsíce 12 dnů 2 hodiny

13.01.2024, před rokem

Jiří Čvančara

Věc: reklamace ***

reaguji na vyřízení reklamace č. ***. Jsem Vaším dlouholetým zákazníkem, který vždy vše řádně zaplatil, nekradl a nikdy neškodil. Mimo jiné ročně u Vás utratil nemalé peníze.
Jsem značně rozladěn Vaším rozhodnutím o vrácení peněz za výrobek, proto mě uvádí do rozpaků PROČ?
Navíc se cítím podveden, protože jsem koupil utahovák s Vámi danou slevou a navíc využil slevový kupón za minulé nákupy. Podle letáku, kupónu i na krabici bylo znázorněno, že utahovák je s akumulátorem a nabíječkou.
Koupil jsem zboží v dobré víře, že je vše v pořádku, abych ho měl na práci a ne, abych ho vracel zpět za peníze.
Že v kufru scházel akumulátor jsem nemohl vědět. Kufr byl zavřený a převázaný páskou.
Že máte někde škodnou na skladě nebo u dovozce jsem nemohl tušit a nemohu ani posoudit. Proto se cítím ponížen, rozpolcen a celkem znechucen.
Věřím, že své rozhodnutí změníte a dostanu výrobek zpět kompletní.
Předem děkuji za Vaše zpětné vyjádření.

Jiří Čvančara
***

Aku rázový utahovák ADR (498499)

Dodání za kompletní zboží

16.1.2024 13:35, před rokem

Uplatní-li spotřebitel reklamaci v průběhu jednoho roku od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí (viz § 2161 odst. 5 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí, a také se musí vztahovat k vytýkané vadě. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.

Vzhledem k tomu, že reklamace spotřebitele byla uznána, vybírá nárok (dle hierarchie nároků) zpravidla podnikatel tak, aby ani vůči jedné ze stran nebyl nárok nepřiměřený. Prodávající může odstoupení od smlouvy spotřebiteli nabídnout, avšak spotřebitel jej nemusí přijmout. V tomto případě se dle našeho názoru jednalo o odstoupení od smlouvy ze strany prodávajícího, které je možné pouze ze zákonem stanovených důvodů. Je vhodné proto požádat společnost o sdělení zákonného důvodu, pro který od smlouvy odstoupila.

Pokud by odstoupení od smlouvy ze strany společnosti nemělo oporu v zákoně, mohl by spotřebitel požadovat vyřízení reklamace dodáním nového zboží bez vad tak, pokut tento způsob vyřízení požadoval při podání reklamace.

16.1.2024 13:58, před rokem

Dobrý den, pane Čvančaro, v tomto případě doporučíme kontaktovat náš zákaznický servis na čísle 210 023 400. Kolegové se Vám budou věnovat. S pozdravem Tým Lidl

21.2.2024 15:01, před 11 měsíci

25.3.2024 13:59, před 10 měsíci