Lidl Česká republika s.r.o.

#73956Neprodejne zbozi

19.01.2024, před rokem

Alena Fialova

Dobry den,
dnes 19.1.2024 jsem si chtela krome jineho koupit v prodejne Lidl, Makovskeho, Praha Repy pomerance v akci s kuponem. Prodavacka, ktera doplnovala ovoce do regalu mi rekla, ze budou az zitra. Pote naskladnila na prodejnu asi pul palety krabic s pomeranci a polozila na vrchni krabici ceduli s napisem "Neotvirat".
Na muj dotaz, proc tomu tak je, mi rekla, ze je to jiz zavoz na zitra, dnesni pomerance se jiz vyprodaly.
Nechapala jsem, proc si nemohu pomerance koupit, kdyz mam aktivovany kupon a pomerance jsou na prodejne k dispozici. Povazuji to za naprosto neprofesionalni jednani se zakaznikem. Bud zbozi neni nebo kdyz je, tak preci nelze branit jakkoli zakaznikovi, aby si ho koupil.
V teto prodejne jsou bohuzel take dost caste problemy s chybnymi cenovkami u zbozi. Minuly tyden jsem si v te same prodejne chtela koupit mix orechu a ovoce za zvyhodnenou cenu a az u kasy jsem zjistila, ze cena jiz neplati. Vratila jsem se na prodejnu, abych si overila, ze jsem se nespletla. Prodavacka, ktera mi cenu overovala, to komentovala slovy"no,zasekla se nam cenovka, to vite, je to jenom technika.Jestli je nechcete, tak vam to u pokladny vrati. Ani sluvko omluvy, akorat udelaji z cloveka blbku..."
Prosim o vyjadreni
Fialova

Vzhledem k tomu, ze se ukazalo, ze prodavacka doplnujici zeleninu byla zaroven vedouci prodejny, nedozvedela jsem se od ni zadne rozumne reseni.
Proto se obracim se stiznosti a zadosti o reseni na vyssi management.
Co se tyce chybne ceny, byvalo dobrym zvykem, ze i kdyz se prodejma spletla, byla povinna za tuto cenu zbozi prodat. Toto pravidlo vsak v Lidlu necti.
Dekuji
Alena Fialova

22.1.2024 10:14, před rokem

Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti.

Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

22.1.2024 11:29, před rokem

Dobrý den, paní Fialova, děkujeme za Vaši zprávu. Mrzí nás, že jste se v naší prodejně setkala s takovýmto chováním ze strany naší zaměstnankyně a za tuto skutečnost se Vám omlouváme. Zákazník u nás stojí vždy na prvním místě. Chování naší zaměstnankyně nebylo vhodné a nekorespondovalo se standardy společnosti LIDL. Prosíme Vás o upřesnění prodejny, kde k situaci došlo, děkujeme. Našim cílem je, abyste se při každém nákupu v prodejnách Lidl cítili příjemně. Akce je vždy platná do konce uvedeného termínu či vyprodání zásob. Za komplikace se Vám omlouváme a přejeme pěkný den. S pozdravem Lidl s.r.o.

27.2.2024 12:41, před 11 měsíci

28.3.2024 09:26, před 10 měsíci