Při prohlížení stránky Seznamkaproseniory.com, patřící pod date4friend jsem se nechtěně zaregistroval na VIP členství.Pri této registraci jsem byl požádán o údaje z mé platební karty.Protoze se seznamka prezentovala jako bezplatná, údaje jsem nežádal a odešel ze stránky..Vše jsem pustil z hlavy,až 19.1.2024 mi na email přišla tzv.posledni výzva k úhradě a to poskytnutím dat z mojí platební karty. Dost mě to překvapilo,protože jsem seznamku nepoužíval a zcela na ni zapomněl,ale pro svůj klid jsem chtěl dlužnou částku uhraditi,ale převodem na účet,jen nevím,kde,kde,či jak tento účet,na který mám platbu poslat a současně vypovědět a ukončit VIP členství a tím ukončit veškeré závazky k seznamce
Prosím o pomoc k zdárnému ukončení veškerých vztahů k seznamce.Dekuji
Kupující je povinen uhradit cenu za zboží nebo služby, které si od společnosti prokazatelně objednal.
Doporučujeme spotřebiteli smlouvu preventivně vypovědět. To lze učinit v písemné formě a zaslat na adresu sídla společnosti (Bahnhofstrasse 16, 6300 Zug, Switzerland), a to doporučeně a s dodejkou, neboť díky tomu bude mít spotřebitel pro případný další spor důkaz o zaslané výpovědi. Ze stejného důvodu doporučujeme si uchovat její kopii.
V obchodních podmínkách společnosti je uvedeno, že ukončení úplatného smluvního vztahu musí být provedeno v textové podobě. Aby mohla být výpověď úspěšně zpracována, musí obsahovat celé jméno, název službu, e-mailovou adresu použitou pro registraci a uživatelské jméno.
Pokud nebyl spotřebitel v rámci registračního procesu společností řádně poučen o trvání závazku, způsobu jeho ukončení či o ceně, za kterou je služba poskytována, mohl by podle našeho názoru rovněž namítat, že byl společností uveden v omyl o rozhodující okolnosti. Je-li spotřebitel uveden v omyl, je jeho právní jednání neplatné.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.
Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:
Na nich mají umístěný kontaktní formulář, skrze který spotřebitel může dozorový orgán oslovit:
Společnost date4friend AG se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů skrze tuto platformu, a proto jsme nuceni stížnost uzavřít.