dne 9. 1. 2024 byla společností Timural s.r.o. provedena diagnostika myčky Eta, za kterou si společnost naúčtovala 1000,- korun.
Opravář, který přišel na servis, nám sdělil, že v myčce je porouchaná elektronika, a že by oprava stála 4500,-
Společnosti jsme tedy řekli, že jsme se rozhodli, že myčku opravit chceme.
Následně mi bylo servisem sděleno, že "vlastně myčka opravit nejde".
Kontaktovali jsme tedy přímo společnost Eta, a zakoupili náhradní díl, který stál 260,- korun.
Včera jsme si sami doma náhradní díl vyměnili, a myčka funguje.
Jsem opravdu zděšená naprosto neprofesionálním servisem a navíc lživými informacemi, které mi společnost řekla.
Oprava nás vyšla na 260,- korun.
Málem jsem myčku, kvůli této vadné diagnostice vyhodila.
Navrácení peněž za diagnostiku.
Jestliže se jednalo o placenou diagnostiku, což ze stížnosti vyplývá, byla mezi stranami uzavřena o smlouva o dílo. Dílem se dle občanského zákoníku rozumí zhotovení určité věci, nespadá-li pod kupní smlouvu, a dále údržba, oprava nebo úprava věci, nebo činnost s jiným výsledkem.
Není-li dílo provedeno řádně, je spotřebitel oprávněn uplatnit vůči zhotoviteli díla nároky z vadného plnění dle § 2169 občanského zákoníku. V tomto případě se domníváme, že by spotřebitel měl mít nárok na vrácení celé částky za špatně provedenou diagnostiku.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.