Objednala jsem si komodu 26.10.2023. Při složení bylo zjištěno že chybí přední dvoje dvířka a zadní části šuplíku.Byla podána reklamace.Po 30dnech čekání na díly mi poslali email že díly ještě nemají a že mi za čekání jelikož bylo po 30denni lhůtě dají kompenzaci 200kc.Dily mi po měsíci a půl poslali.Dopravce mi předal balíček do ruky kde byl zabaleny úplně jiný díl.Podala jsem další reklamaci.Za 14dni mi poslal dopravce opět jiné díly.Rozhodla jsem se komodu zabalit a celou poslat zpět aby mi vrátili peníze.Za komodu jsem zaplatila 2499kc.Sconto nebylo schopno mi dodat za 3mesice díly ke komodě které chyběly.Penize mi přišly na účet avšak mi přišlo 2299kc těch 200kc co mi dali jako kompenzaci za čekání mi strhli.Je tohle v pořádku??
Komoda SAGA 4
Chtěla bych vrátit celé peníze za zboží.Sleva 200kc byla za porušení 30denni reklamační doby a dlouhé čekání.
Jestliže spotřebitel reklamoval nekompletní komodu, je prodávající povinen reklamaci vyřídit nejpozději do 30 dní ode dne uplatnění reklamace. Pokud spotřebitel nevyřídí reklamaci ve stanovené době (zásadně 30 dnů), může spotřebitel od smlouvy odstoupit nebo požadovat přiměřenou slevu dle § 19 odst. 4 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.
Právo na přiměřenou slevu z ceny zboží má kupující vždy, pokud neuplatní jiné právo (dodání nové věci, výměna její součásti, oprava nebo odstoupení od smlouvy), ale také v případě, kdy sice jiné právo uplatnil, ale není mu možné z objektivních důvodů vyhovět (samozřejmě až na odstoupení).
Domníváme se tedy, že společnost postupovala v souladu se zákonem. Jedná se však o naše nezávazné stanovisko. Česká obchodní inspekce by tedy mohla být jiného názoru (www.coi.cz).
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.
komplikace s vyřízením reklamace nás mrzí a omlouváme se za ně!! Jinak souhlasíme se stanoviskem dTestu.
SCONTO Nábytek
Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.
Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitelku, aby mohla informovat o vývoji stížností, případně ji uzavřít.