Dne 18.1.2024 jsem u vás v pobočce v Ostravě koupil auto Opel mokka SPZ *** do dnešního dne mi nepřišly doklady, technický průkaz.
Opel mokka
Prosím o zaslání dokladů.
V § 8 odst. 2 zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích je uvedeno, že žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla se podává do 10 pracovních dnů ode dne převodu vlastnického práva k silničnímu vozidlu.
Zápis změny se provádí bezodkladně (zpravidla na počkání), ve složitějších případech do 30 dnů.
Podle § 10 odst. 2 předá obecní úřad obce s rozšířenou působností po provedení úkonů stanovených v zákoně technický průkaz silničního vozidla, osvědčení o registraci silničního vozidla a popřípadě tabulky s přidělenou registrační značkou nově zapsanému vlastníkovi nebo provozovateli silničního vozidla.
Pokud by se spotřebitel domníval, že služba (zápis změny vlastníka) nebyla poskytnuta nebo byla poskytnuta vadně, mohl by podat reklamaci.
Vážený pane Lichovniku,
věc jsem prověřovala a mám informaci, že Vaše záležitost by měla být vyřešena. Předpokládám, že doklady již v pořádku máte. Dejte pak prosím vědět, jak jste byl spokojený.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO
Děkujeme společnosti za vyjádření.
Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného (vyřešení záležitosti), případně o uzavření stížnosti.
Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat. Vzhledem k vyjádření společnosti uzavíráme stížnost s dosažením dohody.