Westerfield Int. AG

#7436Dobírka

05.08.2015, před 9 lety

Tom Morkus

dnes 5.8.2015 mi volal někdo z čísla +420296508368,že za účast v anketě mi pošlou pár ponožek zdarma a k tomu pro přítelkyni spodní prádlo za cenu poštovného a balného 149kč.Nahlásil jsem jméno a bydliště a souhlasil se zasláním na adresu.Po té jsem byl upozorněn ,že po převzetí první zásilky mám 2 měsíce na ukončení pravidelných dobírek stejného zboží,když jsem jim řekl ,že nechci žádné další zboží tohoto charakteru,balo mi řečeno,že v balíčku bude uvedeno tel.číslo na kterém další dodávku zruším.Vše mi po chvilce připadalo divné,tak jsem zkusil volat zpět ,ale číslo nedostupné/neexistuje.
Jak se v tomto případě zachovat?Nepřebírat první zásilku a co nejdříve zaslat písemné odstoupení od smlouvy?

ponožky,spodní prádlo

zrušení odběru

7.8.2015 16:16, před 9 lety

Spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit bez jakékoli sankce a bez udání důvodu do 14 dnů od převzetí zboží. Tím spíše by tak mohl učinit ještě před jeho převzetím. Při odstoupení před převzetím je nutné to prodejci co nejdříve oznámit, aby zboží nejlépe vůbec nezasílal. Rozhodně nedoporučujeme nečinnost a následnou ignoraci zaslané zásilky, je totiž povinností spotřebitele zboží převzít.
Odstoupení od smlouvy doporučujeme spotřebiteli zaslat písemně doporučeně s dodejkou na adresu sídla společnosti.

18.11.2015 13:12, před 9 lety