Dne 2.2.2024 ve 12.49 hod při cestě z Peček do stanice Praha Běchovice a dále na 1 zastávku MHD na Černý Most ,mi byla průvodčím prodána chybná jízdenka.
Toto mi bylo oznámeno při kontrole revizorem v MHD a následně jsem kontaktovala informace DPD, kde jsem byla odkázána na České dráhy a.s.
Požadovala jsem u průvodčího jízdenku na již výše uvedenou trasu.Byla mi prodána jízdenka ve špatné hodnotě, byla jsem uvedena v omyl, revizorem v MHD pokutována a tím jsem se dostala do velmi nepříjemné situace ne vlastním zaviněním. Pokutována v částce 1030,- Kč.Prosím o posouzení celého případu.
Děkuji Műllerová
Posouzení celé situace a uhrazení pokuty.
Spotřebitelům doporučujeme, aby si zakoupené jízdní doklady kontrolovali při převzetí, aby se tak vyvarovali případným potížím.
Pokud byla prodána spotřebiteli jízdenka jiná, než kterou požadoval po průvodčím, je možné vadnou jízdenku reklamovat. V tomto případě se domníváme, že pokud by bylo prokázáno, že spotřebiteli prodal průvodčí jinou jízdenku, bylo by možné požadovat po společnosti i náhradu škody, která spotřebiteli vznikla jiným vydaným cestovním dokladem (tj. v tomto případě částka za pokutu).
Na základě dohody se společností České dráhy, a.s. (ČD), informujeme, že vzhledem k právní úpravě v oblasti železniční přepravy je pro vyřešení Vašeho požadavku nutné oslovit přímo dopravce ČD na kontaktech uvedených dále.
Vaši případnou stížnost, podnět či požadavek související s přepravou cestujících lze podat elektronicky prostřednictvím Kontaktního formuláře na https://www.cd.cz/kontaktni-formular/ nebo písemně na adrese: České dráhy, a. s., stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců. O výsledku šetření budete informováni zasláním vyrozumění na Vámi uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.
Zároveň je na stránce www.cd.cz, v sekci „Čím se řídíme“, možné seznámit se s přepravními podmínkami, zejména právy plynoucími z uzavřené přepravní smlouvy – nákupu jízdenky. Podrobnosti lze získat na https://www.cd.cz/info/cim-se-ridime/-25808/.