Dnes jsem nakupovala v Lidlu Strakonická 63 Praha Chuchle, načetla kartu Lidl, zaplatila kartou, terminál hlásil schváleno, ale pokladní mně oznámila že nemohu odejít jí se neotevřela pokladna, a že musím zaplatit znova. V mobilu jsme našla v internetovém bankovnictví platbu.
Nic nepomohla. Přivolaná vedoucí prodejny p. Jana po mně chtěla platbu také, že ,mně to banka vrátí? Proč by jsem si já měla žádat banku o vratku když problém má prodejna. S pokladnami v této prodejně jsem měla problém už několikrát. Nešlo to řešit jinak? Tuto prodejnu už nenavštívím a ani nedoporučím.
Nevím jak problém řešit. Nevím proč jsou problémy s pokladnou, stává se že karty občas nejdou načíst. Pak je problém když nemáte hotovost a plný košík. I sama vedoucí řekla, že se to občas stane lidé zaplatí znova a banka jim jednu platbu vrátí. Je to řešení?
Jestliže spotřebitel řádně prokázal (např. pomocí mobilní aplikace) na pokladně, že se mu platba za nákup odečetla z účtu, není povinen uhradit nákup nadvakrát. V případě úhrady druhé částky by se totiž mohlo jednat o bezdůvodné obohacení ze strany společnosti (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku), které je společnost povinna na výzvu ochuzenému bezprostředně navrátit. Pokud by tak neučinila, ocitla by se v prodlení a ochuzený by měl možnost navíc požadovat i zákonný úrok z prodlení.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.
Dobrý den, paní Žaludová. Mrzí nás, že jste měla v prodejně s platbou potíže. Doporučujeme Vám zaslat požadavek přes kontaktní formulář na našich webových stránkách www.lidl.cz nebo kontaktovat odpovědné kolegy prostřednictvím linky 210 023 400. Kolegové s Vámi vzniklou situaci dořeší. Děkujeme za pochopení. S pozdravem tým Lidl.
Komentář: Děkuji za pomoc. Peníze mi Lídl vrátil na účet.