v Penny jsem zakoupil salám s hovězím,pro psy. Složení udávají 95% masa,5% masového vývaru,samozřejmě nesmysl,ale na to jsem se díval až doma,když to zvířata ignorovala. Konzistence je děsná,nehledě,že to nejí pes,ani kočka a že opravdu nejsou zvyklý na extra stravu. Připadá mi,že už si k zákazníkům výrobci dovolí všechno
jestli by bylo možné to složení výrobku prověřit ,za mne je to klamání spotřebitele
Jestliže zakoupená věc nemá očekávané vlastnosti, je třeba ji bez zbytečného odkladu reklamovat u prodávajícího. Spotřebitel by v tomto případě měl nárok na dodání nové věci bez vad, a nebylo-li by to možné, má nárok na odstoupení od smlouvy. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího (např. výpisem z účtu).
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) je kompetentním orgánem pro dozor nad správným označováním, kvalitou a složením krmiv. Veterinární dozor (Státní veterinární správa) je pak zaměřen na vhodnost použitých surovin živočišného původu a zdravotní nezávadnost výsledných krmiv. Formulář pro podání podnětu ÚKZÚZ může spotřebitel nalézt zde: https://eagri.cz/public/portal/ukzuz/pripravky-na-or/formulare-ke-stazeni/mensinova-pouziti/formular-pro-podani-podnetu.