píši ohledně toho, že jsem s Vámi řešila a stále řeším zaúčtování plateb třetinám stranám. Daná reklamace trvá už přes 30dní.Jedná se mi o to, že při zřizování obou služeb jsem několikrát žádala, aby se tyto služby zablokovaly. Jak na pobočce v Praze - Eden, tak i na call centru mi bylo slíbeno, že se toho nemusím bát, že to bude zablokováno.
Bohužel, od května se mi tyto platby účtují. A je to od té doby, co jsem si zřídila k Vám druhé tel.číslo. Tohle je docela velká náhoda. Nerada platím, což ostatně určitě i Vy, za něco, co jsem nikdy nevyužívala a ani nevyužila.
Kdybych dané služby využila, neřeknu ani půlku slova, avšak ani nevím, že bych dané služby měla mít aktivní.
Děkuji za řešení daného problému.
S pozdravem,
Jedná se o dva tarify do mobilu
Ráda bych, aby platby třetinám stranám byly odečteny. Dané služby jsem nevyužila a žila v domnění, že je nemám ani aktivní. Jedná se za faktury od května do června.
V případě, že spotřebitel nesouhlasí s provedeným vyúčtováním plateb ze strany operátora, může uplatnit reklamaci vyúčtování podle § 64 odst. 7 a 8 zákona o elektronických komunikacích. Doporučujeme však uplatnit reklamaci vyúčtování prokazatelnou formou, tedy písemně prostřednictvím pošty doporučeně s dodejku anebo alespoň prostřednictvím internetového formuláře, kdy si spotřebitel zkopíruje odesílaný obsah a potvrzení o přijetí, a to z důvodu následné možnosti spotřebitele prokázat, co bylo obsahem reklamace a kdy ji uplatnil.
Podnikatel poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinen zveřejnit a též ve smlouvě uvést způsob uplatnění reklamace vyúčtování cen za poskytnuté služby, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit.
Ze zákona vyplývá, že reklamaci je nutné uplatnit bezodkladně, nejpozději však do dvou měsíců ode dne obdržení vyúčtování, nedostává-li spotřebitel vyúčtování, pak ode dne poskytnutí služby, jinak toto právo zaniká. V uvedené lhůtě musí poskytovatel služby reklamaci obdržet.
Operátor je povinen reklamaci vyřídit do jednoho měsíce, je-li nutná součinnost zahraničního provozovatele, pak platí lhůta dvouměsíční. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
V případě, že operátor uplatněnou reklamaci zamítne, může se spotřebitel obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace.
Hezký den, paní Vrabelová,
reklamaci je třeba uplatnit na našem Reklamačním oddělení, jinak ji nemůžeme zpracovat.
Do textu reklamace uveďte důvod, telefonní číslo, své jméno a plnou adresu a podpis. Dopis nám můžete poslat poštou na adresu: Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5, případně naskenovaný přes http://tam.je/formular - předáme ho k vyřízení.
Péče o zákazníky
již před 3týdny jsem Vám zasílala danou stížnost formou písemné komunikace - pošta. Bohužel, do dnešního dne se stále nikdo neozval.
To mám nyní, opět, danou reklamaci poslat a čekat x dní, než se to vyřeší? A čekat, než se mi odpojí číslo z důvodu mylných informací?
Děkuji,
Vrabelová Lucie
Smlouva uzavřená na poskytování veřejně dostupné služby elektronických komunikací mezi účastníkem, který je koncovým uživatelem, a podnikatelem poskytujícím službu musí obsahovat ustanovení o způsobu uplatnění reklamace vad poskytované služby a reklamace vyúčtování cen za poskytnuté služby, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit. Bližší podmínky uplatnění reklamace mohou být stanoveny ve všeobecných podmínkách služby.
Podnikatel poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinen vyřídit reklamaci na vyúčtování ceny nebo na poskytování služby bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
Za předpokladu, že spotřebitelka zaslala prokazatelným způsobem (nejlépe doporučeně s dodejkou) reklamaci vyúčtování plateb se všemi náležitostmi pro náležitou identifikaci případu na reklamační oddělení společnosti v souladu se smlouvou, není povinna reklamaci uplatňovat znovu a lhůta pro vyřízení reklamace již běží ode dne doručení reklamace společnosti. Dle § 570 občanského zákoníku právní jednání působí vůči nepřítomné osobě od okamžiku, kdy jí projev vůle dojde, zmaří-li vědomě druhá strana dojití, platí, že řádně došlo.
Nevyhoví-li podnikatel poskytující veřejně dostupné služby elektronických komunikací reklamaci podané v souladu s § 64 odst. 7 až 9 zákona o elektronických komunikacích, je účastník, popřípadě uživatel, oprávněn podat u Českého telekomunikačního úřadu návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení, jinak právo uplatnit námitku zanikne.
Hezký den, paní Vrabelová,
na reklamaci odpovíme nejpozději do 30 dní od data jejího přijetí.
Péče o zákazníky
ano, ano. Avšak včera mi bylo řečeno, že reklamace je již vyřešena a že na dané čísla SMSKy údajně zaslány byly. Byť jsme měly na obou číslech zakázáno platby třetím stranám. Takže, nyní nevím, zda mám opět řešit či nikoliv. A zda opět poslat tu stejnou žádost ještě jednou.
Pěkný den,
Vrabelová
Předáváme nyní stížnost k vyjádření společnosti.
Dobré odpoledne, paní Vrabelová,
to já neumím posoudit - neznám podrobnosti o reklamaci ani o jejím řešení.
Pokud jste reklamaci poslala písemně, dostanete od nás také písemné vyjádření, kde bude vše vysvětleno. Když budete mít pocit, že jsme něco opomenuli, něco jste do první reklamace neuvedla apod., můžete nám samozřejmě napsat znovu.
Jak už zmínil dTest, pokud by reklamace nebyla vyřešena k vaší spokojenosti, máte možnost obrátit se také na ČTÚ s námitkou proti vyřízení reklamace.
Péče o zákazníky
Dobrý den, to také udělám. A bohužel, žádná informace od Vás mi nebyla poskytnuta. A na pobočce mi bylo řečeno, že nemají žádnou informaci ohledně mého požadavku v písemné komunikaci.
Pěkný den,
Lucie Vrabelová
Vzhledem k tomu, že se společnost k případu již delší dobu nevyjádřila, prosíme spotřebitelku o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření.