Dobrý den. Tímto podávám STÍŽNOST z důvodu podvodného jednání a neuznání reklamace, kterou jsem řešil emailovou komunikací se společností CO2 offset s.r.o. ( czdálnice.cz ). Dne 15. 1. 2024 jsem si zakoupil roční dálniční poplatek ( známku ) s platností od 14. 10. 2024, který mi potvrdili 15.1. 2024 dokladem s uvedeným začátkem platnosti " ELEKTRONICKÁ DÁLNIČNÍ ZNÁMKA ". Dne 28.2. 2024 mi tato společnost zaslala nový doklad s uvedeným začátkem platnosti " ELEKTRONICKÁ DÁLNIČNÍ ZNÁMKA " od 25.3. 2024, kde bez mého souhlasu mi tento začátek platnosti svévolně upravili s podstatně dřívějším datumem začátku platnosti. Reklamoval jsem emailem u této společnosti tuto skutečnost hned 28.2. 2024, s požadavkem na vrácení peněz tj. 1650 Kč., z již uvedených důvodů, kde mi tuto reklamaci zamítli, z důvodu zaslání údajného emeilu dne 20. 2. 2024 s informací o změně počátku platnosti. Sdělil jsem této společnosti, že žádný email mi od nich nebyl doručen ani do emailových zpráv doručených, hromadných a ani spamu. Nechtěli mi tuto reklamaci uznat a vrátit mi peníze. Vzhledem k tomu, že mám předchozí " ELEKTRONICKOU DÁLNIČNÍ ZNÁMKU " platnou do 13. 10. 2024, tak mám dálniční poplatek zaplacený v období od 25.3. 2024 do 13.10. 2024 dvakrát. Tuto skutečnost jsem této společnosti 28 .2. 2024 též sdělil s tím, že kdybych od nich email s upozorněním změny počátku platnosti obdržel, okamžitě bych reagoval z důvodu prolínání ELEKTRONICKÝCH DÁLNIČNÍCH ZNÁMEK a tudíž zaplacení poplatku v období od 25. 3. 2024 do 13. 10. 2024 dvakrát. Dal jsem této společnosti týdenní lhůtu na vrácení poplatku na můj b. účet, který jsem uvedl. Vše zůstalo bez odpovědi a poplatek mi nebyl vrácen. Veškeré doklady včetně emailové komunikace mohu doložit ( zaslat ) S pozdravem Jaroslav Houška
ELEKTRONICKÁ DÁLNIČNÍ ZNÁMKA
Vrácení poplatku za ELEKTRONICKOU DÁLNIČNÍ ZNÁMKU, případně vrátit peníze poměrnou částí, kde se ELEKRONICKÉ DÁLNÍČNÍ ZNÁMKY prolínají a to za období od 25. 3. 2024 do 13. 10. 2024, v tomto období je zaplacený poplatek dvakrát
Pokud spotřebitel zadal údaje správně, ale byla mu dodána dálniční známka vadná či neplatná (v tomto případě s jiným začátkem platnosti), doporučujeme spotřebiteli u prodávajícího dálniční známku reklamovat, jak již dle popisu spotřebitel učinil.
Společnost by bez souhlasu spotřebitele neměla svévolně měnit platnost dálniční známky. V takovém případě by se totiž mohlo jednat o podstatné porušení smlouvy ze strany společnosti, na základě kterého by spotřebitel dle našeho názoru mohl od smlouvy odstoupit.
Spotřebitel nás informoval, že mu společnost po zaslání předžalobní výzvy vrátila částku v plné výši. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody stran.