Sconto Nábytek, s.r.o.

#75588Katastrofální doprava zboží

31.03.2024, před 10 měsíci

Pavel Vosmek

Naše objednávka u Sconta obsahovala šatní skříň. Vše probíhalo v pořádku do doby, než došlo k předání objednávky. Po telefonické domluvě nám bylo řečeno, že zboží bude doručeno dne 27.3. mezi 11 - 14:00. Okolo půl jedné dopravce Rhenus Home Delivery s.r.o. dorazil na naší adresu. Zde upozorním na absolutně nevhodné chování řidičů této společnosti. Ve výtahu se chovali za přítomnosti mé partnerky velice nevhodně. Bavili se mezi sebou vulgárně a zcela jí ignorovali. Normálně bych to asi neřešil, ale už se mi vůbec nelíbí, že se bez jakékoliv špetky slušného chování a dotazu, vesele procházeli po bytě v botech. Když skříň odložili na námi určené místo, jim má přítelkyně předala 500 korun s tím, že bohužel neměla hotovost přesně. Vzápětí si převzali hotovost a oba se odebrali do vedlejšího pokoje. Má partnerka se domnívala, že poodešli pro peníze na vrácení. Než však do vedlejšího pokoje stihla o berlích dojít, pánové urychleně opustili byt a ona se tak nestihla vůči jejich chovaní ohradit. Toto chování je absolutně nepřijatelné! Obávám se, že pokud Sconto nezmění dopravce byl tento náš první kup zároveň i poslední.

Šatní skříň

Omluva za nevhodné chování zaměstnanců společnosti Rhenus Home Delivery s.r.o.

2.4.2024 14:21, před 10 měsíci

Pokud smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti Rhenus Home Delivery s.r.o. prostřednictvím kontaktního formuláře dostupného zde: https://www.rhenus.group/cz/cs/home-delivery/contact/.

4.6.2024 10:35, před 8 měsíci

Vážený pane Vosmeku,

omlouvám se za chování řidičů na místě. Celou věc jsme prověřovali a dále předali ne vedení naší smluvní přepravní společnosti. Ta Vás měla kontaktovat s omluvou a vyjádřením. Věřím, že se tak stalo.

J. Hušek, SCONTO Nábytek

5.7.2024 11:04, před 6 měsíci

Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.

Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného, příp. o uzavření stížnosti.

15.7.2024 17:40, před 6 měsíci

Pavel Vosmek

Komentář: Přepravní společnost nás nijak nekontaktovala.