Dobrý den, včera jsem se snažila vyzvednout si zásilku v Zboxu v Praze na Zličíně. Nepřišel mi žádný kód do SMS, jediná možnost byla tedy otevření boxu přes aplikaci.
Bohužel i při zapnuté appce, bluetooth a polohy se nepodařilo otevřít box. Zkoušela jsem několikrát a jelikož nebylo možné otevřít na základě kódu, nemohla jsem si zásilku vyzvednout.
Jelikož dobu na Zboxu jde prodloužit maximálně o den navíc, tak nejsem schopná už si v daném termínu vyzvednout.
Zkoušela jsem tedy linku i email, ale vzhledem k automatickým odpovědím jsem se samozřejmě nedozveděla, proč mi alespoň nepřišel kód a proč se nedá termín prodloužit, když Váš zákazník třeba nemá možnost se k danému místu dostavit každý den a zkoušet to znovu.
Zásilku jsem přesdílela jiné osobě, kdy v dané SMS už ten kod k otevření přišel. Proč tedy mě žádné kód nepřišel a jsem odkázána pouze na aplikaci, která očividně nefunguje stoprocentně?
Jelikož se není možné také s nikým spojit napřímo, člověk ani nedostane konkrétní informace, které potřebuje, aby stihl vyzvednutí včas.
žádám o poskytnutí slevy, díky komplikacím, které mi zásilkovna způsobila kvůli nemožnosti vyzvednutí zásilky a zároveň velice špatné komunikace, která probíhá na tel. i emailu jakýmsi automatem.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, paní Mazánková, kód vám nepřišel proto, že není k vyzvednutí zásilky potřeba. Naše Z-BOXy totiž nejsou opatřeny displejem, vyzvednutí vyřídíte pomocí mobilní aplikace Zásilkovna. Pokud jste zásilku sdílela s jiným uživatelem, přišlo mu do SMS heslo, které ovšem neslouží k otevření boxu. Heslo je potřeba napsat do appky, poté se druhému uživateli zásilka objeví v jeho seznamu a bude ji moct vyzvednout. Bližší podrobnosti o sdílení zásilek najdete v tomto článku: https://www.zasilkovna.cz/blog/jak-sdilet-zasilku-ulozenou-v-z-boxu-zasilkovna. Mrzí nás, že se vám vyzvednutí pomocí appky takto nedařilo. Doporučujeme se v takovém případě obrátit na kolegy ze zákaznického servisu (+420 216 216 516), kteří jsou vám k dispozici každý pracovní den mezi 8. a 18. hodinou. Stačí, když požádáte o spojení s operátory a ihned budete přepojena na kolegy, kteří vám záležitost pomohou vyřešit, aby byla vaše radost brzy u vás. Nikola, tým Zásilkovny