Dobrý den, 12.4.2024 jel syn autobusem č.21 směr Králův Háj. Na Šaldově náměstí ho kontroloval revizor č.3, syn zjistil že jízdenku ztratil, o tom nebudu debatovat, je to jeho chyba a pokutu samozřejmě uhradím. Co mě však naprosto znechutilo, bylo jednání dotyčného revizora. Syna nutil jet až na konečnou stanici, ačkoli ho syn celou dobu prosil, zda by to nemohli vyřídit ihned, protože jel na přijímačky. Syn spolupracoval, chtěl předložit pas, nadiktovat údaje, cokoli,revizor nic neakceptoval se slovy, že pojede na konečnou, kde na něj zavolá policii. Syn mi celý zoufalý volal, mluvila jsem s revizorem, že s ním vše vyřeším a údaje mu nadiktuji, hlavně ať se synem vystoupí na nejbližší zastávce a vyřeší to co nejrychleji, bohužel jsem nepochodila. Dle syna byl revizor velice arogantní. Díky jeho přístupu syn dorazil na přijímací řízení se zpožděním a ve stresu, u takto důležité věci bych očekávala lidštější přístup, tím spíše že se jedná o dítě. Ráda bych věděla, zda je nutné, aby cestující v takovém případě byl nucen jet až na konečnou a zda jednal revizor oprávněně.
Prosím o vyjádření k postupu revizora.
Na stránkách společnosti je uvedeno, že pověřená osoba dopravce je oprávněna vyžadovat od cestujícího zaplacení tarifem stanoveného jízdného a přirážky k jízdnému ve výši stanovené v přepravních podmínkách nebo požadovat prokázání osobních údajů uvedených v platném osobním dokladu potřebných k vymáhání jízdného a přirážky a činit jménem dopravce další úkony směřující k vymožení jízdného a přirážky k jízdnému, které předcházejí soudnímu řízení, a to v případě, že cestující nemá platný jízdní doklad.
Pokud byl tedy spotřebitel ochoten jízdné včetně přirážky uhradit či jiným způsobem poskytnout součinnost, neměl by být dle našeho názoru nucen jet na konečnou stanici.
Stížnost je tak vhodné směřovat na e-mail dpmlj@dpmlj.cz společnosti Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou.