Kaufland Česká republika v.o.s.

#75889Prodej masa, které je již hmuté při nákupu

18.04.2024, před 8 měsíci

Jana Chlupová

je mi velmi líto, že tuto stížnost musím napsat.
Na vaší filiálce 3110 Brno-Židenice jsem si zakoupila dne 16.4.2024 v 20:01 maso-vepřový bok bez kosti. Ihned večer po nákupu jsem jej šla zpracovat, to co se na mě ovšem vylinulo ze sáčku nedovedu ani popsat. Ani naši psi nechtěli maso sežrat ani s k němu přičichnout.

obslužný pult masa

Bylo by adekvátní poslat kontrolora kvality aby jste věděli co na filiálce prodáváte

19.4.2024 12:33, před 8 měsíci

Jestliže zakoupená věc nemá očekávané vlastnosti, je třeba ji reklamovat u prodávajícího. Spotřebitel by v tomto případě měl nárok na dodání nové věci bez vad, a nebylo-li by to možné, má nárok na odstoupení od smlouvy. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího.

Pokud by se problém s jakostí masných výrobků opakoval, mohl by spotřebitel rovněž zvážit podání podnětu Státní veterinární správě, která vykonává dozor v oblasti potravin živočišného původu, zda-li v daném případě nedošlo k porušení právních předpisů. Více informací ohledně náležitostí podnětu Státní veterinární správě je možné vyhledat na webové adrese https://www.dtest.cz/clanek-3343/podnet-statni-veterinarni-sprave.

26.6.2024 15:51, před 6 měsíci