AURES Holdings a.s.

#7591Klamavá reklama ?

14 dnů 19 hodin

24.08.2015, před 9 lety

Viliam Karvay

před cca 14-ti dny jsem našel na internetových stránkách automobil, který se mi líbil. Druhý den jsem navštívil pobočku v Liberci a projevil zájem, bohužel mi bylo řečeno, že se jedná o chybu a automobil je již prodaný (totéž mi po dvou dnech potvrdila operátorka). OK beru stane se. Když jsem procházel web včera automobil byl stále v nabídce, zvedl jsem telefon a samozřejmě se dozvěděl, že se stala chyba a automobil je prodaný. Dobrá zřejmě nějaký zakletý automobil na který se zapomíná :-). Jaké, ale bylo mé rozčarování když shodou okolností u mě byl kolega, který před cca rokem v AAA Praha kupoval auto a dnes jsem ho našli v nabídce, že je k mání (po prodeji tam nebylo).
Ono mezi veřejností je vcelku známé, že velké procento automobilů, které nabízejí vůbec nemají, proto mě zaráží, že s tím ještě nikdo nic nedělá! Vždyť je to protizákonné a zavání to klamavou obchodní praktikou, tzv. vábivou reklamou, nebo se pletu?

Vysvětlení a aktualizace internetových stránek.

25.8.2015 12:24, před 9 lety

Podle přílohy č.1 zákona č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele písm. e) by se skutečně mohlo jednat o klamavou obchodní praktiku a spotřebitel může podat podnět k prošetření České obchodní inspekci.

25.8.2015 14:04, před 9 lety

Vážený pane Karvayi,
rád bych se k Vaší stížnosti vyjádřil, pošlete mi prosím své tel.číslo a SPZ kolegova vozu, ať už zde nebo mailem na adresu vojtech.torac(zavinac)aaaauto.cz. Děkuji.

25.8.2015 15:02, před 9 lety

Viliam Karvay

nezlobte se, ale rád bych to řešil veřejně zde, o to šlo. SPZ auta kolegy Vám samozřejmě nedám (redaktorům dTestu ano pokud bude zájem a není problém dodat kontakt na kolegu). Mimochodem i dnes tam oba automobily (přinejmenším 2) stále jsou.

28.8.2015 16:16, před 9 lety

Dobrý den, rád to s vámi pořeším zde veřejně, ale pokud nejste ochoten sdělit žádné detaily ke stížnosti, nemám si ji jak dohledat a nemám,co prověřovat. Jak mám dohledat, o kterých 2 vozech píšete? Tento "podnět" nepovažujeme za relevantní stížnost.

28.8.2015 16:47, před 9 lety

Viliam Karvay

Dobrý den, a jaké detaily by jste potřeboval? Řešení je naprosto jednoduché, proveďte aktualizaci stavu Vašich vozů o to tu jde.Pokud Vám zdělím o které vozy se jedná tak je tato stížnost o ničem a mě nezbyde opravdu nic jiného než podat podnět na ČOI.

P.S mimochodem oba vozy tam stále jsou.

8.9.2015 13:58, před 9 lety

Dobrý den, můžete samozřejmě podat stížnost na ČOI, pokud ale chcete řešit stížnost na tomto fóru, musíte mi sdělit nějaké konkrétní náležitosti, specifikované v mé odpovědi 25.8. 14:04. Jinak za obecnou anonymní stížnost týkající se Vašeho kolegy Vám samozřejmě mohu poděkovat, ale to je tak všechno. Vojtěch Toráč

8.9.2015 15:03, před 9 lety

Viliam Karvay

Komentář: Koukám, že řešit to zde je jen ztráta času. Stížnost byla na to, že nabízíte automobily, které vůbec nemáte (což je proti zákonné) a má požadovaná náprava byla pouze a jen aktualizace vašeho systému a přestat balamutit lidi! Což zřejmě nechcete pochopit.