BILLA, spol. s r. o.

#75950Hrubé chování, odmítnutí vydat účtenku a neochota prodat cigarety k nákupu

20.04.2024, před 9 měsíci

Lenka Hilšerová

Běžný nákup, v lahůdkách milá slečna.
Na kase vedle samoobslužných pokladen hodně nepříjemný incident s prodavačkou:
k nákupu jsem chtěla cigarety, bez mrknutí oka řekla, že nemá. Když jsem jí ukázala, že má, tak tedy s průpovídkami prodala na druhou účtenku. Chtěla jsem i účtenku za nákup, tu mi odmítla dát a osočovala mě, že jsem jí někam zabordelila já. Byla arogantní a hrubá. Zatarasila mi velice hrubým způsobem i cestu k pultu s kamerovým záznamem.
Účtenku jsem potřebovala k nákupu, jelikož nakupuji staré paní a k tomu jí potřebuji.
Doklad se našel v koši prodavačky. Bez omluvy a s nevhodnými slovy ho hodila na pult ostrahy. Bylo to velice nepříjemné, navíc mě to zdrželo a ujel mi vlak.

Postih prodavačky

22.4.2024 11:49, před 9 měsíci

Prodávající má povinnost vydat doklad o zakoupení výrobku s povinnými náležitostmi, pouze pokud o to spotřebitel požádá. Dle § 16 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele má prodávající povinnost na žádost spotřebitele vydat doklad o zakoupení výrobku nebo o poskytnutí služby s uvedením data prodeje výrobku nebo poskytnutí služby, o jaký výrobek nebo o jakou službu se jedná a za jakou cenu byl výrobek prodán nebo služba poskytnuta, spolu s identifikačními údaji prodávajícího. Pokud tak neučiní, hrozí prodávajícímu pokuta za správní delikt.

22.4.2024 16:32, před 9 měsíci

Vážená zákaznice,
děkujeme za Váš podnět. Dovolujeme si Vám sdělit, že všechny stžínosti zákazníků společnosti BILLA, spol. s r.o. zpracovává Infolinka, na kterou se můžete kdykoliv s důvěrou obrátit prostřednictvím e-mailu info@billa.cz nebo ve všedních dnech v čase 8:00 - 18:00 na telefonním čísle 800 153 976.
S pozdravem,
BILLA, spol. s r.o