Cznet s.r.o.

#76010Vypovězení internetu, zpětná platba instalačního poplatku

2 měsíce 4 dny

24.04.2024, před 9 měsíci

Chen Xia

Chci vypovědět internet od Cznet s.r.o., na infolince mi bylo řečeno, že budu muset zaplatit 2500kč protože jsem nedodržel minimální délku smlouvy.
Smlouvu jsem uzavřel v lednu 2022, na dobu neurčitou s minimem 3 roky. Je poplatek oprávněný? Neměl by být poměrný, t.j. zbývá mi 8 měsíců z 36 -> 555kč?

V účastnické smlouvě je napsáno toto:
Poskytovatel poskytuje Účastníkovi slevu na instalaci a zřízení služeb za podminky dodržení minimální sjednané doby trvání této Účastnické smlouvy (dále jen „Smlouva“) v délce, která je uvedena. V případě nedodržení uvedené délky trvání Smlouvy, je Účastník povinen poskytnutou slevu Poskytovateli vrátit. V takovém případě Poskytovatel vyúčtuje Účastníkovi zbylou částku, která bude ve výši rozdílu mezi cenou instalace uvedenou v této Smlouvě a již uhrazenou částkou za instalaci (pokud již byla uhrazena). Účastník vyúčtovanou částku uhradí Poskytovateli do 14 dní od ukončení Smlouvy. Cena instalace a aktivace služeb: 2.500 Kč s DPH. Tato smlouva se uzavírá na žádost účastníka na dobu neurčitou, nejméně na dobu min. 36 měsíců. Účastník svým podpisem níže prohlašuje, že mu bylo poskytovatelem umožněno uzavřít smlouvu na dobu trvání nejméně 12 měsíců (bez možnosti slev).

Kabelový internet fibernet (Kabelový internet až 100-1000 Mbit/s)

Snížení poplatku na 555kč.

26.4.2024 14:53, před 9 měsíci

Jestliže spotřebiteli byla poskytnuta sleva na instalaci internetu za podmínky, že u společnosti bude muset setrvat nejméně po dobu 36 měsíců, a smlouva následně byla spotřebitelem vypovězena před uplynutím 36 měsíců, je společnost oprávněna požadovat úhradu ceny za instalaci a aktivaci služeb, kterou spotřebiteli poskytla při uzavírání smlouvy, jestliže o této skutečnosti byl spotřebitel řádně informován.

Společnost však ze zákona nemůže požadovat žádnou další úhradu, kromě úhrady za dotované koncové zařízení, pokud si ho ponechá. To však z popisu stížnosti nevyplývá.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.

28.6.2024 14:54, před 6 měsíci