Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

#76071Podvodné jednání

2 dny 1 hodina

28.04.2024, před 9 měsíci

Filip Josif

chci upozornit na pojišťovnu Kooperativa, která společně s Aures Holdings a.s. lže a staví se nad rámec zákona. Dne 6.4. jsem si koupil vůz a byla mi na nej uděláno údajně pouze převozní pojištěni. Paní mi řekla, že po tom co to ukončím zaplatím pouze dva dny a v pondělí si zařídím svoje povinné ručeni, které pro mě bude výhodné. Dokonce mi tam jen tak šoupla naprosto nejdražší havarijní pojištěni které by si na auto dal asi jen blázen ale nic mi o tom neřekla. Žil jsem v domnění že pojištěni podepisuji v kanceláři Aures Holdings a.s. kde nejsou prostory pojišťovny a proto se jedna o podpis smlouvy na dálku. Bohužel opak byl pravdou. Paní na pobočce lhala a neměla s tím naprostý problém. A pojištění za cca 45 tis na rok mi byla napočítaná 8 denní lhůta cca za 1300 korun. Po té co jsem kontaktoval pojišťovnu ze tato smlouva byla podepsaná mimo jejich kancelář, mi paní bez problému odpověděla, že to je jejich kancelář a co jsem si jako myslel. Potom mi řekla že pokud jsem smlouvu podepsal a byl zaměstnancem obelhán tak si mam stěžovat. To jsem učinil, ale jak jsem čekal pojišťovna moji stížnost zamítla a částku stejně chce. Nezbývá mi nic jiného než upozornit, že tato pojišťovna spolupracuje s podvodníky a ještě je podporuje aby jim to prošlo.

Povinné a havarijní pojištění za auto za 749 tis. za cenu 43 tisic na rok. Mám bonus 58%

Vrátit peníze a řešit případně vymáhat peníze po Aures Holdings a.s.

30.4.2024 16:07, před 8 měsíci

Stížnost na společnost AURES Holdings a.s. je již řešena pod ID 75764.

Obecně platí, že slib zavazuje. Konkrétní zaměstnanec navíc jedná jménem společnosti a při výkonu pracovní činnosti ji v podstatě zastupuje podle § 430 občanského zákoníku. Pokud tedy bylo spotřebiteli sděleno, že bude platit pouze za dva dny u daného pojištění, mělo se tak také stát a neměly by mu být účtovány poplatky za další dny. Pokud by navíc slib dal zaměstnanec Auresu, ručil by za to, že další poplatky spotřebiteli účtovány nebudou.

Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů. V případě sporu týkajícího se neživotního pojištění je možné se obrátit na Českou obchodní inspekci, www.coi.cz a Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven z.ú., www.ombudsmancap.cz.

Společnost Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

Na žádost společnosti zveřejňujeme její obecné vyjádření k podaným stížnostem:

„Pokud klient není spokojen se službami společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, může podat písemně či ústně stížnost na jakékoli kontaktní místo této pojišťovny, jejichž seznam je uveden na internetových stránkách www.koop.cz. Pro urychlení vyřízení stížnosti však doporučujeme adresovat stížnost na adresu pro doručování Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Centrum zákaznické podpory, Brněnská 634, 664 42 Modřice případně na e-mailovou adresu info@koop.cz“.