Start Life s.r.o.

#76203Neplnění soudního nařízení výplaty pěněz

5 měsíců 19 dnů 20 hodin

04.05.2024, před 8 měsíci

Helena Chmelařová

S touto společností jsem prostřednistvím p.VF bohužel uzavřela smlouvy o zápůjčce částky 350000Kč.Společnost jsem nevyhledávala já,ale našli si mě oni.Prý podnikají v nemovitostech a zhodnocují lidem finance.Vše se zdálo v pořádku,do doby ,kdy úroky přestali platit a reagovat na maily a telefony.Podala jsem na ně žalobu a soud vydal EPpříkaz k zaplacení dlužné částky.Nezaplatili nic,tak proběhla exekuce,která zjistila,že tato společnost již vyplatila předchozímu dlužníkovi a mě zbylo jen 3000Kč.Šla jsem na Policii ČR a chtěla jsem podat trestní oznámení na konkrétní viníky a neplatiče této kauzy.Bylo mi oznámeno,že jsem vše již zařídila správně a oni již nic jiného nemohou dělat,než bylo uděláno.Takže bych prosila o radu,zda je možnost nějakého dalšího řešení této kauzy.Děkuji moc.

Smlouvy dělal pan VF Praha-Stodůlky,Ptržílkova 1435/31,15800 Praha

Jedná se mi o radu -jaká je další možnost k vyřešení a vymožení dluhu.Bohužel na další soudy mi chybí finanční prostředky.Jsem již v důchodu a mám 72let.

6.5.2024 15:43, před 8 měsíci

Vzhledem k tomu, že spotřebitelka řešila vzniklou situaci soudně, je možné se následně obrátit na exekutora, tak jak zde již spotřebitelka učinila.

Upozorňujeme, že společnost stále provozuje své stránky a pravděpodobně tedy i veškeré služby. Zároveň není v insolvenčním či obchodním rejstříku informace o případném úpadku společnosti ani o insolvenčním či jiném řízení ať již současném či minulém.

Pokud společnost své závazky nesplní, mohou se věřitelé obrátit na insolvenční soud a podat návrh na zahájení insolvenčního řízení vůči pořadateli.

K informacím ohledně návrhu na zahájení insolvenčního řízení:
Návrh podává buď věřitel na svého dlužníka, který je v úpadku, nebo dlužník v úpadku sám na sebe. Insolvenční návrh se podává ke krajskému soudu, v jehož obvodu má dlužník v úpadku sídlo nebo se v něm převážně zdržuje. V tomto případě bude návrh podán Městskému soudu v Praze. Insolvenční návrh může podat i jediný věřitel, následně (v případě zahájení insolvence) však ostatní musí přihlásit své pohledávky.

Pro insolvenční návrh není předepsán povinný formulář, musí být však v písemné formě. Kromě toho jej navrhovatel musí podepsat a jeho podpis musí být úředně ověřen a zároveň musí splňovat zákonné podmínky.

5.7.2024 18:28, před 6 měsíci

24.10.2024 13:35, před 3 měsíci