Dobrý den, Z-BOX nebylo možné aplikací otevřít. U Boxu jsem potkala další 2 zákazníky, kterým to také nešlo. Opakovaně jsem informaci o problému poslala přes aplikaci. U Z- boxu jsem to zkoušela třikrát během dvou dnů. Bezúspěšně. Na moje písemné upozornění přes aplikaci nepřišla žádná odpověď. Poté jsem do Zásilkovny zavolala a operátorkou mi bylo sděleno, že Z Box má technické problémy, at vyčkám do pondělí, kdy budou všechny balíky ze Z boxu vyndány a odvezeny znovu na Depo. Pak mi bude sdělena nová informace o možnosti vyzvednutí. Toto se dělo ve čtvrtek. V neděli jsem zjistila, že moje zásilka byla odeslána zpátky odesilateli. Znovu jsem tedy volala do Zásilkovny a tam mi bylo sděleno, že operátorka udělala chybu, ale nic pro mne nemohou udělat, musím si to s odesilatelem vyřídit sama, přestože chybu jednoznačně udělala Zásilkovna. Přístup k zákazníkovi přišerný. Místo proaktivního přístupu jen opakovaní, že si to musím vyřešit sama. Velké zklamání při řešení problému, neprofesionální přístup. S pozdravem Gabriela Harbáčková
Změnit přístup k zákazníkovi při řešen problému, který způsobila Zásilkovna. Proč po informování přes aplikaci, že je problém se Z Boxem, nepřijde ze Zásilkovny žádná odpověď?
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, paní Harbáčková, moc nás tato situace mrzí. Přestože došlo k chybě operátorky, nemáme vám bohužel v této fázi jak pomoci. Pokud byla zásilka vrácena odesílateli a nemáme ji již v přepravě, je potřeba se obrátit přímo na něj. Co se týče hlášení přes aplikaci, mělo by sloužit spíše k informativním/statistickým účelům, nikoli ke kontaktu zákaznické linky. V budoucnu proto doporučujeme obrátit se na číslo +420 216 216 516, které je k tomu určena. Kolegové tak budou moct záležitost obratem řešit. Ještě jednou se omlouváme za komplikace, které vám to způsobilo. Uděláme maximum pro to, aby se nic podobného neopakovalo. Nikola, tým Zásilkovny
Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.