AZ BUS & TIR PRAHA s.r.o.

#7643Nekvalitní autobusová doprava

31.08.2015, před 9 lety

Vendula Dostálová

30. 8. 2015 v 15:10 h jsem jela autobusem z Jindřichova Hradce do Prahy (linka 790880/1 ČL 10440/1163500). Při přistavení autobusu na hlavní nádraží jsem přemýšlela, zda do busu nastoupit či ne, vypadalo to, že cestou upadnou postupně plechy, zrcátko přidělané lepenkou, nešly otevřít zadní dveře, v buse nebyla klimatizace, tak nám alespoň pan řidič otevřel střešní okno, což moc nepomohlo, když bylo přes 30°C, různě "zalátaná" místa v buse (na stropě apod.). Dále se nebudu rozepisovat, bylo by spousty připomínek, takže závěrem jen konstatuji, jak může někdo takhle podnikat! S touto firmou nikdy více!!!

Autobus Renault R1 3A1 8100

Vyměnit vozový park, ale ne starý za starý, ale kvalitní a odpovídající roku 2015.

31.8.2015 14:23, před 9 lety

K provozování autobusové dopravy je nutné úřední povolení v podobě koncese. Tuto koncesi uděluje příslušný krajský úřad, odbor dopravy. Pokud se jedná o hlavní město Praha(dle sídla provozovatele autobusu), příslušným úřadem bude Magistrát hlavního města Prahy, pravděpodobně odbor dopravních agend (případně dopravně správních činností).

V případě podezření, že autobusový dopravce užívá k přepravě osob vozidlo s nevyhovujícím technickým stavem, je možné dát podnět na výše uvedený odbor dopravních agend příslušného krajského úřadu. Podnět doporučujeme podat písemně, nejlépe doporučeně s dodejkou, a požádat úřad o vyrozumění o přijatých opatřeních na základě provedeného šetření.

Ohledně nevyhovujícího technického stavu autobusu je možné v krajním případě podat i trestní oznámení na Policii ČR, pokud by stav autobusu mohl způsobit obecné nebezpečí. Podnět se podává opět písemně (poštou) nebo ústně do protokolu. Za technický stav autobusu odpovídá jeho provozovatel.

8.12.2015 00:08, před 9 lety