Dnes 27. 5. jsem na lince 373 vedoucí z Ostravy do Kopřivnice v 7:03 hodin byla nucena řidičem č. 2946 zaplatit plné jízdné, i přesto že jsem měla nárok na slevu. Byla jsem dotázána na studentský průkaz. Panu řidiči jsem chtěla ukázat svůj ISIC v telefonu v aplikaci. Bylo mi řečeno že toto je naprosto nepřípustné a bylo mi naúčtováno plné jízdné. Přičemž na stránkách ODIS jsem nenalezla žádnou podmínku o pouze papírovém průkazu. Zdůrazňuji, že mám ISIC v oficiální aplikaci, kde je má fotografie, unikátní kód a neustále se aktualizující datum a čas, není tak možné průkaz padělat. Pan řidič byl zároveň nepříjemný na všechny cestující.
Řidič č. 2946, linka 883373/1, trasa Brušperk střed - Příbor u škol
Odškodné ve výši 20 Kč, tedy takové aby cena mé jízdenky byla studentská. Následná domluva řidiči a jeho opětovné proškolení.
Dle dostupných informací by měl být průkaz ISIC v digitální podobě (v aplikaci ALIVE APP) platný jak u dopravců, tak i u poskytovatelů slev.
Pokud byla naúčtována vyšší cena za jízdenku bez oprávněného důvodu, mohl by spotřebitel podat reklamaci a žádat vyrovnání ceny.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti Z-Group bus a.s. Kontakty na společnost Z-Group bus a.s. nalezne spotřebitel na webové adrese: https://zgroupbus.cz/kontakty/#.