Dne 10.4.2024 jsem provedl na stránkách ivcelarstvi.cz objednávku a zaplatil platební kartou. Asi po týdnu jsem volal do eshopu, kdy mi bude zaplacené zboží doručeno. Pracovník reagoval, že do konce týdne bude zboží doručeno. Od té doby mi zboží nebylo doručeno, na emaily ani na telefon již nikdo nereaguje. Dne 14.5.2024 jsem poslal na společnost datovou stránkou odstoupení od kupní smlouvy s výzvou o vrácení peněz do 14ti dnů. Datovou zprávu si nikdo nepřečetl a peníze nevrátil.
Pomůcky pro chov včel
Vrácení zaplacených peněz
Na e-shopu ivcelarstvi.cz je dostupné vyjádření pro zákazníky, ve kterém je uvedeno, že dne 13. května 2024 došlo k převzetí tohoto e-shopu firmou JaHan s.r.o.
Dále je zde uvedeno následující: "Společnost ANIMALEX, spol. s r.o. má od 12. dubna 2024 nového jednatele a e-shop byl do 13. května 2024 neaktivní. Aktuálně se společnost snaží vyřešit své závazky vůči dodavatelům a zákazníkům. Pokud jste učinili objednávku a zaplatili zboží dopředu před datem 13.5.2024, doporučujeme se obrátit přímo na společnost ANIMALEX, spol. s r.o. a její zákonné jednatele, aby vám pomohli situaci vyřešit."
Společnost ANIMALEX, spol. s r.o. dle notářského zápisu uveřejněného v obchodním rejstříku vstoupila do likvidace dnem 20. 5. 2024. Jako likvidátor společnosti byl povolán Bohuslav Hejný, nar.: 11.1.1964, adresa: Rabyně 14, Loutí, 252 08 Rabyně.
Dle § 198 odst. 1 občanského zákoníku likvidátor oznámí vstup právnické osoby do likvidace všem známým věřitelům. Dle odst. 2 téhož ustanovení likvidátor zveřejní bez zbytečného odkladu nejméně dvakrát za sebou alespoň s dvoutýdenním odstupem oznámení podle odstavce 1 společně s výzvou pro věřitele, aby přihlásili své pohledávky ve lhůtě, která nesmí být kratší než tři měsíce od druhého zveřejnění.
Likvidátor věřitele v souladu s § 198 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, vyzval, aby přihlásili své pohledávky na adresu sídla společnosti nebo do datové schránky společnosti ve lhůtě 3 měsíců ode dne druhého zveřejnění výzvy. Ke druhému zveřejnění výzvy k přihlášení pohledávek dosud ještě nedošlo.
Jestliže tak spotřebitel ještě neučinil, doporučujeme mu přihlásit svoji pohledávku dle pokynů viz výše, a to na adrese sídla společnosti ANIMALEX, spol. s r.o. v likvidaci, Havlíčkovo nám. 152/4, 59101 Žďár nad Sázavou, anebo prostřednictvím datové schránky.
Spotřebitel nás informoval, že reklamoval platbu (požádal o tzv. chargeback) a banka mu vyhověla. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody.