Autobus měl zas zpoždění, dnes 25 minut. Více mne však štval řidič. Přišel jsem s jízdenkou odjinud, která ale platila až na místo kam sem jel. On mi ji neuznal a požadoval abych si koupil novou. Řekl jsem si, že dobrá, protože nemám náladu se hádat, tak jsem si koupil novou (i když sem měl už jednu platnou + řidič celou dobu mluvil při nejlepším velice nepříjemným tónem, i když spíše řval a nadával). Když už jsem byl naštvaný kvůli zpoždění a otřesnému přístupu tak se rozjel. Takovou jízdu autobusem jsem dlouho nezažil. Přes vesnici to bral šedesátkou, na zpomalovacích prazích zrovna nepřibržďoval, v zatáčce tlumiče autobusu sotva drželi, na křižovatkách kašlal na přednost a projížděl je způsobem který vypadal pomalu jako. Zmáčknu klakson a budu doufat, že to do mě nikdo nenapere. Příště asi radši zvolím variantu Českých Drah, protože ani u těch se nebojím, že by se mi něco stalo. Mezitím co tady to vypadalo, jako že do autobusu na křižovatce někdo vrazí nebo se překlopíme v zatáčce. Na přinapité nebo přihulené řidiče sme si už všichni asi tak nějak zvykli, ale debila je těžší překousnout. Jeho jízda vypadala spíše jako v GTA5, nebo jako pokus o bouračku či ublížení na zdraví.
Číslo autobusu 481 ; datum 10.6. 2024 ; čas 15:50 + 25 minut
Postih nebo nějakou formu trestu pro řidiče.
Stěžovatel by měl společnost informovat o porušování dopravních předpisů ze strany řidičů (místo, datum a čas, popř. SPZ), neboť obzvláště řidič z povolání je povinen důsledně dodržovat pravidla silničního provozu. Jestliže by se prokázalo, že řidič skutečně nedodržel dopravní předpisy, mohl by zaměstnavatel následně vyvodit z takového jednání řidiče i případné důsledky v rámci pracovněprávního vztahu. Pokud by nedošlo k nápravě, lze učinit oznámení Policii ČR ohledně porušování dopravních předpisů.
Stížnosti směřující vůči nedodržování jízdních řádů je vhodné a účelné směřovat přímo na konkrétního dopravce prostřednictvím jeho zákaznické telefonní linky či webového formuláře.
Stížnost je možné směřovat ke společnosti ČSAD Slaný s.r.o. přímo na e-mail: info@icomtransport.cz.