Lázně Bělohrad a. s.

#77014Neoprávněné doplácení pobytu, který byl měl být uplatněn poukazem

23.06.2024, před 7 měsíci

Karolína Kostínková

Dobrý den, s kolegyněmi (4 ženy) jsme dostaly od zaměstnavatele poukazy na 2denní pobyt (21.-23.6.2024) s procedurami. Na poukazu pro každou bylo napsáno 2lůžkový pokoj. Kolegyně, která byla ochotná rezervaci pobytu zařídit, se zeptala, zda by bylo možné mít 1x dvoulůžkový pokoj a 2x jednolůžkový a uplatnit to na poukazy. Emailem dorazilo potvrzení, že je vše v pořádku a že to takto lze uplatnit na poukazy, bylo zasláno pouze vyúčtování s částkou 4840,-. Žádné upozornění na doplacení pobytu nebylo zmíněno, ze strany hosta nebyl žádný souhlas o navýšení ceny. Na recepci dne 21.6.2024 při hotelovém check-in kolegyně nebyla na nic upozorněna a obdržela klíč od dvoulůžkového pokoje, kde byli 2 osoby, a dalšího dvoulůžkového pokoje, kde byla 1 osoba. V ten samý den jsem zhruba v 17:17 dorazila na check-in a dle svého poukazu jsem obdržela klíč na dvoulůžkový pokoj. Na recepci jsem nedostala žádné základní informace a jednání bylo velmi neprofesionální. Pokud bych informaci, že musím něco nadstandardně uhradit, obdržela, jistě bych si s kolegyní domluvila, abychom na dvoulůžkovém pokoji byly společně, nikoliv odděleně. V den odjezdu (23.6.2024) po nás požadovali na recepci doplatek 4840,- tedy za 2 osoby. Odmítla jsem částku 2420,- uhradit, protože jsem s tím nebyla dopředu seznámena a s ničím takovým bych nesouhlasila. Na recepci byli velmi nekompetentní a nechtěli přiznat žádnou odpovědnost za pochybení. Celý proces byl opravdu nepříjemný a zkazil celý pobyt. Nechtěli jsme odjet bez zaplacení, takže kolegyně, která rezervaci zprostředkovala, celou částku uhradila a následně sepsala reklamační protokol (dle Obchodních podmínek zmíněných na jejich webu: https://docs.google.com/document/d/1kT14--iV0mPLcilbgIllutORbmClOu1pBRmbc4EOwhU/preview?pli=1 bod 12.2. a nechala si od recepce podepsat. Žádáme vrácení celé částky 4840,-. Prosíme o vyjádření, zda je postup správný. Pro tuto zkušenost nedoporučujeme pobyt v tomto zařízení. Velmi nás mrzí neprofesionální přístup od recepce i vedení, které nebylo přítomno. Děkuji, Karolína Kostínková

Chceme vrátit částku, která nám byla účtována navíc.

24.6.2024 14:40, před 7 měsíci

Jestliže na dotaz ohledně uplatnění poukazu společnost odpověděla spotřebiteli kladně s tím, že je možné zařídit ubytování s procedurami dle požadavků spotřebitele bez doplatku, neměla by společnost následně po spotřebiteli požadovat uhrazení doplatku ve výši 4 840,- Kč.

Pokud však spotřebiteli byla v souvislosti s uskutečněnou rezervací zaslána i faktura s částkou 4 840,- Kč, domníváme se, že je možné vnímat tuto fakturu jako upozornění na nutnost doplatit si pobyt dle požadovaného ubytování a pokojů. Na nutnost doplatit rozdíl v ceně by však měl být spotřebitel řádně informován. V tomto případě se však s ohledem na potvrzení rezervace jako odpověď na dotaz ohledně uplatnění poukazu domníváme, že k řádnému informování nedošlo.

9.8.2024 22:34, před 5 měsíci

19.11.2024 15:10, před měsícem