Smartwings, a.s.

#77153Krádež

1 den 12 hodin

01.07.2024, před 6 měsíci

Kristýna Šašková

Dobrý den,už po druhé se mi stalo že mi v kufru chyběli věci.
Lítám pravidelně s vaší společnosti z Palma de Mallorca do Prahy a zpět.
Nedávám na kufr zámek protože vím že se to nesmí a že ho namátkou můžete otevřít to chápu ale nechápu proč má personal letiště zapotřebí krást věci.
Při letu 20.5.v 18:05 Praha -Pmi jsem měla kufr zapnuty dole a chybelo mi 5 balíčku cigaret.
A pri cestě 1.7. V 18:05 Praha-Pmi mi chybel parfem.Vezla jsem si 3 a v kufru byli 2.
Nechápu to.!
Ceny vaší spolecnosti nejsou zrovna prijatelne a teď navíc budu muset ještě utratit víc penez aby mi na kufr dali folii a jedine tak snad dovezu vše co si z CR vezu.

Rada bych Jen aby jste to proverili,není možné aby personal kradl věci cestujicim.
Děkuji Šaskova Kristyna

3.7.2024 11:53, před 6 měsíci

Dle podmínek společnosti "cestující je povinen v souladu s Montrealskou úmluvou nahlásit dopravci poškození zavazadla, poškození obsahu nebo ztrátu obsahu neprodleně, jakmile jej zjistí; nejpozději do 7 dnů ode dne převzetí zavazadla. Cestující škodu hlásí handlingovému partnerovi v místě příletu, ev. je možné škodu dohlásit vyplněním reklamačního formuláře (dostupného zde: https://claim.smartwingsgroup.com/) dopravce ve stanovené lhůtě. Cestující je povinen zkontrolovat si zavazadlo a jeho obsah bezprostředně po obdržení zavazadla a případné škody nahlásit, v souladu s Montrealskou úmluvou."

Dále je zde uvedeno, že pro uplatnění reklamace jsou nezbytné tyto dokumenty:
a) protokol o poškození či ztrátě (Damage Report) sepsaný u handlingového partnera ihned po příletu
b) palubní vstupenka
c) zavazadlový lístek
d) fotografie poškozeného zavazadla
e) adresa a bankovní spojení
f) účet s pořizovací cenou poškozeného zavazadla nebo potvrzení hodnoty zavazadla (či ztraceného obsahu)
g) doklad o opravě zavazadla nebo potvrzení o neopravitelnosti zavazadla

Vyplněním formuláře budou cestujícímu automaticky zaslány další informace k postupu řešení. Reklamace může být vyřízena finanční kompenzací, nebo prostřednictvím voucheru na další služby. Výše kompenzace se odvíjí podle zaslaných dokumentů f) a g). V případě, že cestující nedoloží doklady uvedené v bodech f) a g), je cestujícímu nabídnuta kompenzace ve formě paušální částky. Pokud cestující nedoloží zavazadlový lístek, nebude reklamace akceptována v souladu s Montrealskou úmluvou.

Spotřebitel se může obrátit se vzniklou situací i na ombudsmana společnosti Smartwings, a.s., jestliže má pocit, že společnost reklamaci či jiné podání vyřídila nesprávně či nedostatečně. Více informací o této možnosti spotřebitel nalezne zde: https://www.smartwings.com/ombudsman.

Spotřebitel, který předal svou reklamaci k posouzení a není spokojen s vyřízením své žádosti, má právo uplatnit svůj nárok v rámci mimosoudního řízení u České obchodní inspekce. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

Jestliže má spotřebitel podezření na trestnou činnost, může se obrátit i na Policii ČR.

Společnost Smartwings, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.