Objednala jsem si u firmy Vemzu stůl v hodnotě 4 813 Kč dne 15.4.2024
Objednávku jsem stornovala dne 24.6.2024 s nárokem na vrácení peněz.
Peníze mi stále nebyly vráceny (čekám více jak 14 dní), na telefonáty neodpovídají.
jídelní stůl KALUNE DESIGN, ***, objednávka č. ***
Vrácení peněz na účet
Obecně platí, že v případě odstoupení od smlouvy z důvodu nedodání zboží má spotřebitel nárok na vrácení peněžních prostředků. Dne 27. 6. 2024 byla ale zveřejněna v insolvenčním rejstříku vyhláška soudu ohledně zahájení insolvenčního řízení proti společnosti VEMZU Czech Republic, s.r.o. Soud touto vyhláškou vyzývá věřitele společnosti, aby uplatnili své pohledávky v insolvenčním řízení, a to přihláškou pohledávky podanou Městskému soudu v Praze ve lhůtě do rozhodnutí o úpadku.
Spotřebitelům tedy doporučujeme, aby své pohledávky uplatnili v insolvenčním řízení. Přihlášku pohledávky lze podat pouze na formuláři, který je zveřejněn na adrese isir.justice.cz a na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti včetně pokynů pro jejich vyplnění spolu se vzorově vyplněným formulářem. Přihlášky a jejich přílohy ve dvojím vyhotovení se podávají u Městského soudu v Praze.
Formulář přihlášky pohledávky i se vzorem a pokyny nalezne spotřebitel zde: https://isir.justice.cz/isir/common/stat.do?kodStranky=FORMULAR.
Insolvenční rejstřík je veřejně přístupný pro každého. Dlužníka jakožto právnickou osobu pak lze dohledat podle názvu firmy, popřípadě jejich identifikačního čísla (IČO). Soud, správce ani sám dlužník nemá povinnost informovat své věřitele. V insolvenci se veškerá rozhodnutí a výzvy zveřejňují pouze elektronicky.
Informace k insolvenčnímu řízení společnosti VEMZU Czech Republic, s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=18B8C94A9007FFDBE06333F21FACEE10.
Dobrý den, omlouváme se za prodleva v naší reakci a též nás to moc mrzí, ale bohužel jsme byli nuceni podat Insolvenční návrh s návrhem na prohlášení konkursu, tedy nemožeme nyní věřitele upřednostnit, je však nyní otevřena možnost si pohledávku v navazujícím řízení přihlásit, vizte odkaz níže, a v rámci vypořádání uděláme, co bude možné a v našich silách. Osobně se vám omlouváme, opravdu nás to strašně mrzí.
https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=18B8C94A9007FFDBE06333F21FACEE10 Děkujeme.