Nebyla nám uznána škodní událost ze dne 2.6.2024, kdy při průtrži mračen došlo k vybočení plotu. 13.6.t.r. přijel mobilní likvidátor, vše zdokumentoval a nafotil. Přesto jsme obdrželi zamítnutí k nahlášené škodní události od likvidátorky pí B., kde, mimo jiné, uvedla, že k výplatě p.u., musí být škoda nebo újma způsobena nahodilou událostí!!!! Může nám, tedy někdo vysvětlit, co průtrž mračen s lijákem je???? To jako že jsme si liják objednali???!!! Dále uvedla, že nebylo prokázáno zaplavení pozemku...!!! Přece nemusí dojít nutně k zaplavení pozemku, ale v důsledku přívalového deště se může sesunout půda. Nebo????
Poj. událost č. ***
Proplacení nákladů spojených s opravou vybočeného plotu
Jestliže pojištěný není spokojen s řešením své pojistné události, měl by se primárně se stížností obrátit přímo na svoji pojišťovnu. Ve stížnosti adresované pojišťovně je vhodné sdělit svůj nesouhlas se způsobem vyřízení pojistné události a případně požádat o nové šetření této události.
Veškeré pojmy (např. co je myšleno nahodilou událostí, či výčet příkladů, kdy lze škodnou událost nahlásit) by měly být vysvětleny přímo ve smlouvě, popř. v přiložených podmínkách, aby spotřebitel věděl, na co se vůbec sjednané pojištění vztahuje.
Dle pojistných podmínek společnosti DIRECT pojišťovna, a.s. se v případě spotřebitelského sporu, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, spotřebitel může obrátit na mimosoudní řešení
sporu:
- na Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven z.ú., Elišky Krásnohorské 135/7, 110 00 Praha 1, Česká republika, e-mail: kancelar@ombudsmancap.cz, web: www.ombudsmancap.cz.
Pojištění se vztahuje na škody nahodilého charakteru, ke kterým dojde náhle a neočekávaně. Klient uplatnil škodu z pojištění záplavy, kdy nám nedoložil žádnou prokazující fotodokumentaci, že k dané záplavě došlo. Současně při šetření škodní události jsme zjistili, že k poškození oplocení docházelo opakovaně i před datem, než který nám klient uvedl jako datum vzniku škody. S ohledem na tuto skutečnost jsme nemohli uplatňovanou škodu řešit ze sjednaného pojištění a poskytnout pojistné plnění.
Děkujeme společnosti za poskytnuté vyjádření.
V uvedeném případě by klient měl prokázat, že byly naplněny podmínky pro vyplacení pojistného plnění. Jestliže uvedené neprokáže, případně pojišťovna toto tvrzení dostatečně vyvrátí, nemá klient na vyplacení plnění právo. V případě nesouhlasu se však může obrátit na soud, který by ve věci mohl pravomocně rozhodnout.
Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl na vyjádření pojišťovny reagovat.