HS plus d.o.o.

#77373Navrácení peněz po odstoupení od smlouvy

1 měsíc 11 dnů 8 hodin

15.07.2024, před 6 měsíci

Libor Jeřábek

Pořád jen posílají email že mám napsat jak to chci poslat, platil jsem dobírkou takže vypleněno stejně. Pošlou email že mám dát účet což v dnešní době se mě fakt nechce. Takže znovu posílám správně vyplněné jméno i adresa na poštu kde jsem zboží vyzvedával a chci poslat dobírkou. Nejde to vyřídit pořád vše dokola.

Uschované boxy na boty

Vrátit peníze dobírkou na mou adresu

18.7.2024 14:22, před 5 měsíci

Při nákupu zboží na dobírku e-shopy obecně požadují uvedení účtu, na který mohou spotřebiteli vrátit peněžní prostředky po odstoupení od smlouvy. Účet se většinou uvádí přímo ve formuláři, který se přikládá k vrácenému zboží. Jestliže spotřebitel tak neučinil, doporučujeme se se společností spojit a číslo účtu jí sdělit.

Prodávající je tak povinen po odstoupení od smlouvy vrátit spotřebiteli peněžní prostředky stejnou formou - tj. v penězích (vouchery, kredity atd. - pouze v případě, kdy spotřebitel s takovou formou vrácení peněžních prostředků souhlasí).

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem ve Slovinsku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska, přičemž spolupracuje také s mezinárodním spotřebitelským centrem Spojeného království.
Před samotným podáním je vhodné prostudovat informace zde: https://evropskyspotrebitel.cz/co-udelat-nez-nas-kontaktujete/.

Kontakty na ESC ČR:
adresa: Gorazdova 24, 120 00 Praha 2