Globus ČR, k.s.

#77382Přeplacený nákup

2 měsíce 15 dnů 3 hodiny

15.07.2024, před 6 měsíci

Jméno Tichá

Dobrý den, dne 14.7.2024 jsem zakoupila na vaší pobočce Globus Karlovy Vary 5 věcí. Po návratu domů/Cheb/,jsem zjistila, že mi bylo naúčtovano o 83,-Kč více, tudíž pokladní č.*** musel mít o tuto částku více na pokladně. Nevím, zda to bylo nepozorností,nebo úmyslně. Jsem důchodce a návrat do prodejny by mě stál více, než 83,-. Po mé zkušenosti zřejmě omezím nákupy v řetězci Globus, neboť by mě nenapadlo, že na 5 položkách se může pokladní splést. S pozdravem Tichá Margita

Nemohu chtít navrácení částky, protože to může být z mé strany pouze tvrzení, ale doporučuji řádně označit hračky pro domácí zvířata, což není a poučení pro pokladní, aby pracovali pomalu a zodpovědně.

18.7.2024 10:54, před 6 měsíci

V případě, že je nesprávně naúčtováno zboží a kupující tuto skutečnost může prokázat, je prodejce povinen vrátit peněžní prostředky uhrazené navíc.

Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Závěrem apelujeme na spotřebitele, aby si účtenky kontrolovali vždy po učinění nákupu v prostorách tomu určených.

Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný správní delikt uložit podnikateli pokutu.

18.7.2024 11:56, před 6 měsíci

Vážená paní Tichá, tato situace nás velice mrzí. Prosíme Vás o zaslání fotografie účtenky anebo sdělení jejího čísla, abychom mohli situaci prověřit a zjednat nápravu. Děkujeme, Váš Globus.

19.7.2024 21:33, před 6 měsíci

Jméno Tichá

Dobrý večer, zasílám účtenku nákupu. Tichá

22.7.2024 09:53, před 6 měsíci

Dobrý den, paní Tichá,
děkujeme za zaslání účtenky a prosíme o informaci, v jaké položce se jedná o přeplatek?
Přejeme hezký den, Váš Globus

27.8.2024 16:21, před 5 měsíci