Transdev Slezsko a.s.

#77525Řidička neustále na mobilním telefonu

23.07.2024, před 6 měsíci

Denisa Struharňanská

Dobrý den, moje babička jezdí 3 x týdně z Havířova město magistràt na zastávku Lučina.

Již několikrát po sobě jela s paní řidičku, která ke skoro neustále za jízdy na mobilním telefonu.

Soukromě telefonuje, prohlíží si onternetové stránky z oblečením a to vše s cestujícím.
Poprvé jsme to ještě nějak přehlédli, říkali jsme si, že to bude asi ojedinělé, ale toto se opakuje každou jízdu s paní řidičku.

Bohuźel neznám její jméno, ale jelikož se jedná o ženu myslím, že je na této lince pouze jedna.

Prosím upozorněte paní řidičku ať opravdu za jízdy mobilní telefon nepoužívá. Touto linkou jezdí i mé děti a já je už radši vozík do Havířova autem. Nebylo by příjemné kdyby se opravdu cokoliv stalo. Velmi děkuji za vstřícnost.

24.7.2024 15:58, před 6 měsíci

Stěžovatel by měl společnost informovat o porušování dopravních předpisů ze strany řidičů (místo, datum a čas, popř. SPZ), neboť obzvláště řidič z povolání je povinen důsledně dodržovat pravidla silničního provozu. Jestliže by se prokázalo, že řidič skutečně nedodržel dopravní předpisy, mohl by zaměstnavatel následně vyvodit z takového jednání řidiče i případné důsledky v rámci pracovněprávního vztahu. Pokud by nedošlo k nápravě, lze učinit ohledně porušování dopravních předpisů oznámení Policii ČR.

Stížnost je vhodné v tomto případě směřovat přímo ke společnosti ČSAD Havířov a.s.:
- na e-mail: info-havirov@kodis.cz či
- tel. na: +420 555 440 347.

22.10.2024 16:42, před 3 měsíci