Vinted mi smazal inzerát, nabízela jsem dětský adventní kalendář. Nejdříve argumentovali tím,že je to nebezpečná věc (tabákové výrobky, léky...), tak jsem se odvolala. Během několika minut bylo odvolání zamítnuto a pohrozeno blokováním účtu při opakovaném vystavení předmětu, napsala jsem tedy na podporu, požadovala jsem vysvětlení a po zdlouhavé komunikaci mi bylo řečeno, že předmět nespadá do žádné kategorie. Našla jsem si tedy, jaké předměty se nesmí na Vinted prodávat a o těchto předmětech nebyla žádná zmínka. V nabídkách jsem navíc nalezla stovky adventních kalendářů. Komunikovala jsem tedy dál, ale přestali odpovídat.
Navrácení inzerátu do nabídky
Dle bodu 7 obchodních podmínek společnosti si Vinted s.r.o. vyhrazuje právo odstranit nebo automaticky opravit předměty uživatele v katalogu, a to v případě, že společnost zjistí, že uživatel dělá něco, co je v rozporu s pravidly popsanými v obchodních podmínkách nebo zjevně protiprávní.
V daném případě se tedy jeví jako vhodné vyzvat provozovatele služby k zodpovězení, v čem spatřuje případné porušení podmínek, pro které spotřebiteli smazal inzeráty, tak jak zde již spotřebitel učinil.
Spotřebitel může společnost oslovit například prostřednictvím e-mailu legal@vinted.cz.