eSky.pl S.A.

#77798Nezaplacená zpáteční letenka

1 měsíc 20 dnů 6 hodin

10.08.2024, před 5 měsíci

Libor Mokrý

Dobrý den, chtěl bych podat stížnost na společnost Esky.cz. Měli jsme zaplacené letenky + ubytování z Prahy do Říma pod číslem rezervace číslo ***. Cesta tam a ubytování v Římě proběhlo v pořádku, ale let W46135 z 8.8.2024 v 6:55 Říma byl společností Wizz aiir zrušen. Vizz air nám letenku přebukoval, Peníze za zrušený let však poslal společnosti Esky.cz A tato společnost nám ten nový přebookováný let měla zaplatit. To se však nestalo a my zůstali uvěznění v Římě. Museli jsme si tedy koupit nové letenky od společnosti Rainer za 272€. Vše jsme kupovali přes jejich aplikaci a snažili se kontaktovat avšak neúspěšně. Do společnosti se nedá dovolat ani napsat email.

Letenky + ubytování v Římě číslo rezervace ***

Požadujeme proplacení nově zakoupených letenek

18.8.2024 18:08, před 5 měsíci

Nároky cestujících při zrušení letu se řídí Nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 261/2004, kterým se stanoví společná pravidla náhrad a pomoci cestujícím v letecké dopravě v případě odepření nástupu na palubu, zrušení nebo významného zpoždění letů.

Podle tohoto nařízení se zrušením letu rozumí neuskutečnění letu, který byl dříve plánován a na který bylo rezervováno alespoň jedno místo.

Dle čl. 5 nařízení platí, že v případě zrušení letu je dotčeným cestujícím nabídnuta provozujícím leteckým dopravcem pomoc v souladu s čl. 8 tohoto nařízení, kde je uvedeno, že cestující má právo zvolit mezi náhradou pořizovací ceny letenky, přesměrováním za srovnatelných dopravních podmínek a při nejbližší příležitosti na jejich cílové místo určení nebo přesměrováním za srovnatelných dopravních podmínek na jejich cílové místo určení v pozdější době podle přání cestujícího s výhradou dostupnosti míst.

Náhradu pořizovací ceny letenky je společnost povinna uhradit do sedmi dní způsobem stanoveným v čl. 7 odst. 3 Nařízení (hotově, elektronickým bankovním převodem, bankovními příkazy nebo bankovními šeky nebo, v případě dohody podepsané cestujícím, cestovními poukazy nebo jinými službami), a to za část nebo části neuskutečněné cesty a za část nebo části již uskutečněné cesty, jestliže let nadále neslouží účelu vztahujícímu se k původnímu cestovnímu plánu cestujícího, spolu s případným zpátečním letem do původního místa odletu, a to při nejbližší příležitosti.

Formulář stížnosti, který spotřebitel může vyplnit a zaslat danému zprostředkovateli lze nalézt na stránkách Úřadu pro civilní letectví (zde: https://www.caa.cz/verejnost/odepreni-nastupu-zpozdeni-nebo-zruseni-letu/formular-stiznosti-cestujicich-v-letecke-doprave/).

Po bezvýsledném uplynutí šestitýdenní lhůty pro vyřízení stížnosti leteckým dopravcem, nebo pokud cestující není s odpovědí leteckého dopravce spokojen, je možné stížnost podat národnímu dozorovému orgánu v zemi sídla společnosti, v tomto případě v Polsku.

30.9.2024 21:28, před 3 měsíci