Čedok a.s.

4 měsíce 28 dnů 3 hodiny

20.08.2024, před 5 měsíci

Ilona Stuchlíková

Takto bylo napsáno prodejci Čedok :
máme u Vás zaplacený zájezd na Azorské ostrovy rezervační číslo ***, s tím, že je zde nabízena i polopenze.
Bohužel na vašich stránkách u tohoto hotelu v nabídce není vůbec specifikováno, co polopenze obnáší, pouze snídaně švédského typu. Proto jsme měli automaticky za to, že večeře probíhají stejnou formou.
Jaké, ale bylo pro nás nemilé překvapení a zklamání, když jsme zjistili po zaslaném dotazu, že večeře budou probíhat celých 14 dní pobytu v restauraci pouze výběrem z jídelního lístku a bez jakýchkoliv nápojů.
Velice nás tato skutečnost mrzí a s ohledem na to, že vůbec neovládáme anglický jazyk a mám ze zdravotních důvodů značně omezenou stravu, je velice důležité a nezbytné vybírat očima. Toto by bylo pro nás značně komplikované, nekomfortní a hodně stresové.
Velice nás tato skutečnost mrzí a chtěli bychom večeře zrušit. Nevadilo by nám i formou Voucheru na příští sezonu, jelikož s Vámi jezdíme každý rok.
Děkujeme za Vaše pochopení a doufáme , že bude náš problém vyřešen k naší spokojenosti.
Odpověď Čedoku:
lze vrátit, ale pouze poměrnou část 8.500.- prý odpověď přímo hotelu
Moje odpověď:
Samozřejmě tato cena je pro nás neakceptovatelná, vzhledem k té zaplacené původní přes 20.000,- Kč
Čedok na stránkách nemá správné informace ohledně této nabídky hotelu a tím jsme vlastně byly oklamáni. Je zde pouze možnost dokoupit polopenzi a nic víc uvedeno….
Určitě zvážíme ještě stížnost na vedení Čedoku pro neúplné informace o zakoupeném zájezdu. Rozhodně to není fér jednání.
Jejich odpověď:
situace mě mrzí, bohužel jinou částku nám hotel nevrátí. Necháváme tedy polopenzi.

Můžou nám takto pokrátit částku? Podotýkám, zájezd je již zaplacen a začíná 4.10.24

rezervace *** Azory Hotel Verde Mar and Spa

Vrácení částky za polopenzi

27.8.2024 16:46, před 5 měsíci

Jestliže zákazník odstupuje od smlouvy týkající se zájezdu, může mu být vrácena částka pokrácená o odstupné (nevztahuje se na odstoupení dle § 2535 občanského zákoníku). Výše odstupného musí být však přiměřená. Přiměřenost odstupného se odvíjí od doby mezi okamžikem odstoupení od smlouvy a okamžikem zahájení zájezdu s ohledem na očekávané úspory nákladů a na příjmy z náhradního využití služeb cestovního ruchu. Na žádost zákazníka pořadatel výši odstupného odůvodní.

V daném případě se jedná pouze o zrušení polopenze, ne o odstoupení od smlouvy ohledně celého zájezdu. Jde proto pravděpodobně o změnu uzavřené smlouvy, se kterou musí souhlasit obě strany a bude se řídit dohodnutými podmínkami.

27.11.2024 13:56, před měsícem

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.