Chcela by som touto cestou podať sťažnosť na p. Š, pobočka OC Bory Mall.
1) 3.8.2024 sme si boli vybrať a zároveň zaplatiť pobyt na Marsa Marthou
2) v min. pol hodinovom rozhovore som mala požiadavku odlet okolo 25.8., aby dcéra nevymeskala školu
3) pani nám ponúkla pobyt 28.8. , streda, na čo som povedala, či nie je náhodou niečo ešte skôr. Tak ze 25.8. o 3,30 z Bratislavy. Hovoríme, super, bude to síce na knap, nakoľko máme v práci svadbu a muž sa musí vypýtať skôr, keďže je čašník. Ale dátum bol dobrý.
Zaplatili sme celú sumu, čo najprv chcela o 1500£ menej, lebo si nevšimla, že zálohu nemáme zaplatenú a sme ju až my upozornili. Vytlačila voulchery, kde zase chyby v datumoch narodenia. Opravila, vytlačila nove. Všetko ok. Zbežne sme to pozreli, ved pani vedúca, zmylit sa moze každý.
Až do chvíle príchodu na letisko.
4) rezervovali sme si parkovanie u letiska, zaplatili 100€ , pán nás odviezol na letisko. V hale na tabuli nás let nikde. Hovorím zrejme ma meškanie, počkáme. Keď prešla skoro hodina a nic sa nezmenilo, volám na SOS linku cedok, kde mi pani povedala, že my mame let síce 25, ale 9! Za mesiac.
5) znechutení, unaveni, nervózni sme sa vrátili domov. V nedeľu cesta do bory mall cedok. Pre chorobu zavreté, tak do eurovei.
6) mali sme obrovské stastie, že sme natrafili na p. KD, ktorá nám veľmi pomohla a vďaka nej sme nezostali tzv. na dlažbe. Žiaľ let z BA vôbec, už ani z Brna. Posledná šanca Ostrava 29.8.
...iné nezostalo, vzali sme to.
7) v p4aci problémy kvôli dovolenke, nakoľko pracujeme v Rakúsku, o dva dni viac čerpať dovolenku, dcéra vymeska prvý školský týždeň, cesta autom 3 hodiny do Ostravy, ďalšie náklady, 89,60 doplatok za prebookovanie, parkovne 27€ v Ostrave, PHM + dialnicna znamka 14€ , suma sumarum cca 300€ zaplatiť za chybu p. "Veducej".
Tak sa pýtam, ako ste poistený na takéto prípady, keďže pobyt , ktorý sme zaplatili , ani neexistuje. Ak mam ja ako zákazník cedoku kontrolovať Vášho zamestnanca, či nie je jednoduchšie a lacnejšie, nech si to každý vypíše sám, uhradí sám a zodpovedá si za to zákazník. Lebo toto mi logiku nedalo. Narobila nám vsetkym problémy, vytiahla z peňaženky zbytočné peniaze a zničila vôbec chuť z celej dovolenky.
Viem pochopiť, že mýliť sa je ľudské, ale tu sa nejedná o sklz 1-2 dni, ale o celý mesiac. A určite by som sa na sever Egypta nevybrala na podzim.
Preto Vás žiadam o návrh kompenzacie.
Apropo pochvala obrovská pre p. D z Eurovei, ktorá je dôsledná a vynaložila max úsilie nám pomôcť.
S pozdravom
Kudlova Michaela
Vrátenie naviac vynaložených finančných prostriedkov
Dle ustanovení § 2525 občanského zákoníku platí, že pořadatel zájezdu vydá zákazníkovi při uzavření smlouvy či bezprostředně po jejím uzavření doklad o smlouvě (tzv. potvrzení o zájezdu) v textové podobě. V tomto potvrzení se uvede mimo jiné místo určení cesty nebo pobytu, trasa a délka pobytu včetně termínů.
Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si před podepsáním smlouvy pečlivě překontrolovali veškeré údaje.
Pokud by smlouva (potvrzení o zájezdu) obsahovala chybu (v tomto případě chybné datum odjezdu), bylo by možné dovodit odpovědnost za škodu. V § 2542 OZ je uvedeno, že pořadatel odpovídá zákazníkovi za splnění povinností ze smlouvy o zájezdu bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby. Škoda se přitom nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to dobře možné, anebo žádá-li to poškozený, hradí se škoda v penězích.
S nárokem na náhradu škody je vhodné a účelné se obrátit přímo na společnost Čedok. To je možné učinit na telefonní lince +420 296 184 910 v čase 8:00 - 21:00 7 dní v týdnu nebo e-mailem na info@cedok.cz.