DER Touristik CZ a.s.

#78150Kategorie hotelu neodpovídala poskytovaným službám

03.09.2024, před 4 měsíci

Eva Koloušková

byla jsem s kamarádkou na dovolené v Bulharsku hotel 4*. Na pokoji jsme měly šváby, v koupelně byla plíseň. Nábytek otlučený, úklid téměř žádný. Neustlané a nepřevlékané postele, nevysypaný koš apod. Uklizeno bylo až po několikeré urgenci ze strany delegátky. Na recepci se s námi nikdo nebavil. K jídlu bylo podáváno nahnilé ovoce, některá masa páchla, neuklizené stoly, poškozené židle, ulepená podlaha. Celkově hotel působil velmi zanedbaným dojmem - špinavé koberce, otlučené zdi a dveře, neumytá okna, pavučiny. Na místě jsme sepsaly u delegátky reklamaci a žádostí o finanční kompenzaci. Odpověď CK zněla, že vše bylo v pořádku a odpovídalo průměru dané lokality, že jsme se měly obrátit na recepci a delegátku atd. a že na reklamaci nemáme nárok. Odpověděly jsme, že s tím nesouhlasíme a žádáme řádné prošetření - doplnila jsem fotografiemi. Protože na toto zatím nikdo z CK nereagoval, nezbyde nám asi nic jiného, než řešit reklamaci soudní cestou.
Prosím o radu, zda je možné postupovat i jiným způsobem.

Hotel Sandy Beach****. Albena, Bulharsko. Termín pobytu 27.7. - 7.8.2024

Finanční kompenzace formou vrácení poměrné částky z ceny zájezdu. Nikoli formou voucheru, s touto CK již nepojedeme nikdy nikam.

4.9.2024 09:34, před 4 měsíci

Podle § 2537 odst. 2 musí zákazník vadu zájezdu vytknout bez zbytečného odkladu pořadateli zájezdu. Vadou zájezdu se přitom rozumí situace, kdy některá ze služeb cestovního ruchu zahrnutých do zájezdu není poskytována v souladu se smlouvou.

Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů.

S reklamací je třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.

Jestliže bude reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas se vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.

27.11.2024 14:22, před měsícem

29.11.2024 09:42, před měsícem

Spotřebitelka nás informovala, že byla stížnost vyřízena. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody stran.