Odbavení na internetu internetu nefungovalo, odbavili nás na přepážce za 4000,-, následně údajná zavazadel které již nebyli na váze, další 3000,- a jako vrchol údajná nadměrná kabinova zavazadla za další 4000,-.
Vždy odepren vstup na palubu, plačící dite a scéna jak z filmu.
Absolutně nejhorší letecká společnost, která ma postaveny business na okradení pasažérů.
Kabinova zavazadla jsme nafotili nejsou větši než kabelka a máme pořízeny video zazanam.
Podáváme žalobu. Karel Zihla
Podvod
Vracení finančních prostředku v plné výši.
Online check-in je k dispozici 24 až 2 hodiny před plánovaným časem odletu (60 dní předem jen při zakoupení sedadla). Jestliže došlo k odbavení cestujících až na letišti z důvodu na straně společnosti (nedostupnost systému), neměla by si společnost za odbavení nic účtovat. Nefunkčnost online systému pro odbavení je však potřeba prokázat. Jestliže by se jednalo o celkový výpadek systému, nebylo by dle nás nutné toto prokázání po cestujících požadovat, jelikož by o takovém výpadku měla společnost vědět.
Více informací k problémům s odbavením online nalezne cestující zde: https://help.ryanair.com/hc/cs/articles/360017683437-Probl%C3%A9my-s-odbaven%C3%ADm.
Jestliže bylo společností neoprávněně požadováno zaplacení za nadměrná zavazadla a spotřebitel tak učinil, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení. Spotřebitel tak může požadovat i úroky z prodlení.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti RYANAIR DAC prostřednictvím kontaktního formuláře (zde: https://help.ryanair.com/hc/cs/requests/new).
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v Irsku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska, přičemž spolupracuje také s mezinárodním spotřebitelským centrem Spojeného království.
Před samotným podáním je vhodné prostudovat informace zde: https://evropskyspotrebitel.cz/co-udelat-nez-nas-kontaktujete/.
Kontakty na ESC ČR:
adresa: Gorazdova 24, 120 00 Praha 2