Dobrý den. Reklamace Ev.č.*** nám byla zamítnuta bez jakékoliv konzultace.
Automobil jsme nechali opravit v servisu na základě schválení opravy pojišťovny Carlife, akorát pojišťovna neproplatila celou částku. Částku rozdílu ceny opravy jsme na základě odvolání proti výši pojistného plnění snížili z 26372,-Kč na 8552,-Kč. Vozidlo bylo zakoupeno 3 týdny před projevením závady. Pak bylo 1,5 měsíce v servisu kvůli nacenění a dokládání rozsahu opravy. Před odvozem do servisu jsem byla v na pobočce v Kosmonosech odkázána na řešení opravy přes pojišťovnu, což jsem dodržela.
Po schválení opravy po konzultaci pojišťovny se servisem byl vůz opraven během 2 dní. Během stání vozidla v servisu jsem přišla i o druhý vůz v rodině a proto oprava byla nutná co nejrychleji.
Žádám Vás o přezkoumání řešení reklamace (doklady byly zaslány s opravenou částkou rozdílu zaplacené částky)
Reklamační řád ani předávací protokol mě nebyl poskytnut, i když jsem 2x
žádala o odblokování souborů .pdf, které mě byly poslány na email při koupi vozidla a nešla otevřít s pomocí kódu.
Nechala jsem si na pobočce v Kosmonosech vše vytisknout, ale reklamační řád i protokol o předání vozidla mezi složkami nebyl.
Dnes 9.9.2024 jsem byla znovu na pobočce a žádala o vytisknutí obou složek, ale byl mi vytisknut jen předávací protokol, ale reklamační řád ne s tím, že jej najdu na webových stránkách, ale tam mě to odkazuje na nejbližší pobočku. Děkuji Kudyvejsová
***
Proplacení rozdílu ceny mezi fakturou na opravu a částkou krytou pojišťovnou.
Jestliže byl spotřebitel odkázán na řešení reklamace s pojišťovnou a ta opravu schválila, došlo tím k uznání reklamace. Reklamace musí být pro spotřebitele vyřízena bezplatně a z toho důvodu je prodávající povinen rozdíl doplatit, neboť ten za vyřízení reklamace odpovídá.
Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Prodávající je povinen kupujícího nejpozději při uzavření smlouvy informovat o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění práva z vadného plnění, spolu s údaji o tom, kde lze reklamaci uplatnit.
mrzí mne, že jste nebyla spokojená. Po prověření záležitosti však společnost trvá na původním výsledku reklamace (oprava byla provedena před samotným posouzením). Z naší strany již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO